Γαβρολίμνη: Τα ορμητικά νερά του Εύηνου παρέσυραν αιωνόβια πλατάνια (VIDEO)

Πάρα πολλές είναι οι φορές που έχουμε αναφερθεί στα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα ορμητικά νερά του Ευήνου. Από το 2015 πέρασαν ακριβώς τέσσερα χρόνια που τα προβλήματα ουσιαστικά άρχισαν να εμφανίζονται όλο και περισσότερο. Η ροή του ποταμού έχει αλλάξει και τρώει στρέμματα Γής αλλά και θέτει σε κίνδυνο δρόμους (π.χ.Τρίκορφο).

Μεταξύ ΄Γαβρολίμνης και Άνω Βασιλικής όμως έχουμε κάτι διαφορετικό. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα ορμητικά νερά εκτός από την Γη γκρέμισαν αιωνόβια πλατάνια  προκαλώντας τεράστια ζημία και παίρνοντας ουσιαστικά το στήριγμα του χωραφιού   και αφήνοντας το  συγχρόνως στο έλεος  του νερού. Τα πλατάνια αυτά ήταν ένα στολίδι για την συγκεκριμένη περιοχή.

Τι έφταιξε;

Όπως έχουμε αναφερθεί και  παλαιότερα  οι καθυστερήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και της Περιφέρειας  που αντί για τον Οκτώβριο όπως είναι ανακοινωθεί το καλοκαίρι τα έργα  ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες από τις εκβολές του Εύηνου μεταξύ κάμπου Γαλατά και Ευηνοχωρίου όσο μπορούν να επέμβουν λόγω της κακοκαιρίας.

Πλέον όμως τα ορμητικά νερά δεν επιτρέπουν παρέμβαση σε όλα τα σημεία του Ευήνου.

Ας ελπίσουμε η φύση να δώσει λύση μόνης της…

Πηγή: nafpaktianews.gr

Κλειστό και σήμερα το πορθμείο Ρίου – Αντίρριου – Ποια η εικόνα στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»