Στη Γαβαλού για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η Μαρία Τριανταφύλλου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαβαλούς παραβρέθηκε  την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς  στον καθιερωμένο  αγιασμό η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Τριανταφύλλου.

Εκεί, είχε την ευκαιρία, να συνομιλήσει με τους καθηγητές και τους διευθυντές των δύο σχολείων για τα προβλήματα,  που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες και γενικότερα η εκπαίδευση. Θετικό και αυτονόητο χαρακτήρισε η βουλευτής το γεγονός, πως η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει  με πολύ λιγότερα προβλήματα, με πολύ λιγότερα εκπαιδευτικά κενά και  χωρίς σημαντικές ελλείψεις.

Η βουλευτής απευθυνόμενη στους μαθητές εξήρε το ρόλο των εκπαιδευτικών, που αποτελούν τους στυλοβάτες του εκπαιδευτικού συστήματος. Υπογράμμισε πως προτεραιότητα της πολιτείας είναι η στήριξη και αναβάθμιση   της δημόσιας παιδείας.

Το σχολείο πρέπει να διαμορφώνει τους αυριανούς επιστήμονες αλλά και πολίτες δημοκρατικούς  που θα προσφέρουν στην πατρίδα. Το σχολείο πρέπει να ενσταλάσσει την αγάπη για την γνώση αλλά και την αλληλεγγύη. Τέλος ευχήθηκε στα παιδιά καλή και δημιουργική χρονιά.

agiasmos-gavalou

Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρόνια και ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερόθεου (VIDEO)