ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓ. Παπαναστασίου για μεταφορά ΔΠΠΝΤ: “Όσοι συνέβαλλαν σε αυτή τη μεθόδευση, θα βρουν απέναντι την κοινωνία του Αγρινίου”

Γ. Παπαναστασίου για μεταφορά ΔΠΠΝΤ: “Όσοι συνέβαλλαν σε αυτή τη μεθόδευση, θα βρουν απέναντι την κοινωνία του Αγρινίου”

Γ. Παπαναστασίου για μεταφορά ΔΠΠΝΤ: “Όσοι συνέβαλλαν σε αυτή τη μεθόδευση, θα βρουν απέναντι την κοινωνία του Αγρινίου”

Δήλωση  του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά του ΔΠΠΝΤ στην Πάτρα:

«Ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα τους γεννούν για μια ακόμη φορά οι  παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η συζήτηση για την μεταφορά τμήματος από το Αγρίνιο στην Πάτρα αποτελεί μια  ακόμη απρέπεια στην τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, συνεχίζουν να ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια και να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες μέσα απόαποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ενημερωθήκαμε  σήμερα, ατύπως, ότι η Σύγκλητος αποφάσισε και θα εισηγηθεί  την μεταφορά του  νεοσύστατου Τμήματος Ιστορίας –Αρχαιολογίας  και Ψηφιακού Πολιτισμού στην Πάτρα βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι  στην αποδυνάμωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αγρινίου.

Η Πρύτανης στο παρελθόν είχε, με τις αποφάσεις της,  προσπεράσει  όλες τις προσπάθειές μας για αναβάθμιση των τμημάτων.Θυμίζω την αποποίηση της παραχώρησης της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο προβάλλοντας μάλιστα ανεπαρκείς αιτιολογίες ως προς το σκεπτικό της απόφασής της.

Είναι σαφές για εμάς ότι, όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν την μεθόδευση, θα βρουν απέναντι  την κοινωνία του Αγρινίου.

Όπως έχω δηλώσει και δεν σταματώ να επαναλαμβάνω στόχος μας ήταν και παραμένει  η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Μόνον τότε θα σταματήσουμε να δεινοπαθούμε από το συγκεντρωτισμό της Πάτρας».

Ευηνοχώρι: Το ψυχιατρείο αρνήθηκε να κρατήσει τον άνδρα με το τσεκούρι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr