ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓ. Καραμητσόπουλος για Καπναποθήκες Παπαστράτου: Ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης θα μείνει «ζωντανό»

Γ. Καραμητσόπουλος για Καπναποθήκες Παπαστράτου: Ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης θα μείνει «ζωντανό»

Γ. Καραμητσόπουλος για Καπναποθήκες Παπαστράτου: Ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης θα μείνει «ζωντανό»

Πολύ σημαντική για την πόλη μας η απόφαση του ΔΣ του ιδρύματος Παπαστράτος να προχωρήσει, μέσω της διάλυσης του, στην παραχώρηση της περιουσίας του στον Δήμο Αγρινίου. Πρόκειται για τα δυο εμβληματικά κτήρια των καπναποθηκών Παπαστράτου επιφάνειας 5.884 τμ και 120 τμ καθώς και το ποσό του 1.472.963 ευρώ.
Είχα τη χαρά να είμαι παρών στην ανακοίνωση από τον πρόεδρο του ιδρύματος Παύλο Μοσχολιό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος καθώς με την ιστορική τους απόφαση γίνεται το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την διάσωση και αξιοποίηση των καπναποθηκών.
Έτσι ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης μας θα μείνει “ζωντανό” και για τις επόμενες γενιές.
Ελπίζω γρήγορα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης ώστε το συντομότερο να αρχίσουν οι εργασίες γιατί οι φθορές ιδίως στο κτήριο επί της οδού Μακρή είναι πολύ μεγάλες.
Αυτή η θετική εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αξιοποίηση του “τσιμεντένιου” κτιρίου των Καπναποθηκών Παπαστράτου για τη στέγαση υπηρεσιών και δομών Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.

Σημ.: Είναι φυσιολογικό το αίσθημα της ικανοποίησης καθώς πριν ένα χρόνο περίπου είχαμε αναδείξει το θέμα με άρθρο στον τοπικό τύπο με τίτλο “Εγκατάλειψη των Καπναποθηκών Παπαστράτου: αδιαφορία ή ανικανότητα;”

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr