Η Fraport Greece επενδύει στην πυρασφάλεια για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Σε αγορά 10 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, ειδικά για την πυρόσβεση και διάσωση αεροσκαφών προχώρησε η Fraport Greece.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Fraport Greece, αυτή η επένδυση βελτιώνει σημαντικά την πυρασφάλεια στα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία από τον Απρίλιο του 2017. Η αγορά των οχημάτων γίνεται στο πλαίσιο της γενικής αναβάθμισης και πλήρους εκσυγχρονισμού των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport Greece.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα πρώτα τρία πυροσβεστικά οχήματα έχουν σταλεί ήδη στα αεροδρόμια της Fraport Greece στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά και τη Ρόδο. Τα υπόλοιπα επτά θα παραδοθούν τον Απρίλιο του 2018 στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Σάμου, της Μυκόνου, της Μυτιλήνης, της Κω και της Ζακύνθου. Επιπροσθέτως, η Fraport Greece κάλυψε το κόστος της αρχικής εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και τα έξοδα αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας που ανέρχονται περίπου σε 800.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η αγορά νέου εξοπλισμού περιλαμβάνει 21 στολές χημικής προστασίας, 65 νέες αναπνευστικές συσκευές, 180 φιάλες αναπνευστικών συσκευών, 518 πλήρεις συλλογές μέσων ατομικής προστασίας για κάθε πυροσβέστη, 14 ανιχνευτές εκρηκτικών αερίων, 12 συλλογές φορητών διασωστικών εργαλείων και 15 ανεμιστήρες θετικής πίεσης απαγωγής καπνού

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου με ομιλήτρια την Σία Αναγνωστοπούλου