Φορτούνης: «Είμαστε καλά στην επίθεση, να βελτιωθούμε όμως στην άμυνα»

Έχουμε βρει αυτοματισμούς στην επίθεση στα τελευταία έξι παιχνίδια, η ομάδα έχει δείξει ότι επιθετικά είναι καλά, έχουμε ορισμένα αμυντικά προβλήματα όμως τα οποία θα τα λύσουμε στη συνέχεια. Όσο κρατάει η επίθεσή μας θα παίρνουμε τις νίκες, για το ότι δεχόμαστε γκολ δεν φταίει μόνο η άμυνά μας, είναι ομαδική η δουλειά. Έχω να πω ότι δουλεύουμε αρκετά στην προπόνηση, σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που συμβαίνει και το ότι δεχόμαστε γκολ.

 Μας δημιουργεί άγχος και πίεση, γιατί ενώ μπορούμε να σκοράρουμε και να τελειώνουμε τα παιχνίδια, δεχόμαστε ένα γκολ και βρισκόμαστε να κυνηγάμε, αυτό πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα βοηθάει όταν μια ομάδα παίζει με τους ίδιους παίκτες σε συνεχόμενα παιχνίδια, βρίσκουμε αυτοματισμούς και συνεργαζόμαστε καλά επιθετικά με τον Καρίμ και τους άλλους ποδοσφαιριστές. Έχουμε καλή συνεργασία στην επίθεση και πρέπει να συνεχιστεί αυτό.

Πλέον είμαστε εκτός Ευρώπης, κοιτάμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, εγώ σαν παίκτης θέλω να πετύχω πολλά γκολ, να είμαι και πάλι πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν και να συμμετέχω με την εθνική στις μεγάλες διοργανώσεις. Γνωρίζω ότι αυτό θα το καταφέρω μόνο με πολλή δουλειά και προπόνηση. Με την Εθνική δεν καταφέραμε να πάμε στο Μουντιάλ, όμως έχουμε φτιάξει ξανά καλό κλίμα, είμαστε πλέον μια οικογένεια και στη συνέχεια θα είμαστε στις μεγάλες διοργανώσεις.

Δεν ήξερα ότι έφτασα τα 50 γκολ σε διασυλλογικό επίπεδο, το αφιερώνω αυτό το επίτευγμα στην οικογένειά μου και τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου, σε όλη την ομάδα, στη διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπαίνει στα παιχνίδια για να βάζει πολλά γκολ, αυτό είναι καλύτερο τόσο για τον κόσμο μας όσο και για εμάς, όχι 1-0 και 2-0. Εγώ πιστεύω ότι όσο περισσότερα γκολ βάζουμε, τόσες περισσότερες επιτυχίες θα έχουμε, πρέπει όμως να βελτιωθούμε σε κάποια κομμάτια στην άμυνα στη συνέχεια», δήλωσε ο 25χρονος διεθνής επιτελικός μέσος στην κάμερα της Nova.

Με διαφορά κλάσης…