ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΒασίλης Φωτάκης: «Περί Δημοκρατίας και των εχθρών της»

Βασίλης Φωτάκης: «Περί Δημοκρατίας και των εχθρών της»

Βασίλης Φωτάκης: «Περί Δημοκρατίας και των εχθρών της»

Γραπτή δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση με τον Θύμιο Ράπτη:

“Η συλλογική ανοχή σε συμπεριφορές που παρεκκλίνουν της πολιτικής και κοινωνικής ορθότητας δίνουν λαβή και γόνιμο έδαφος σε φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη δημοκρατία αλλά και αυτή καθεαυτή την κοινωνία μας.

Για το λόγο αυτό εξάλλου οι εν λόγω συμπεριφορές είναι και ποινικά κολάσιμες.

Ασχέτως όμως της ποινικής ή όχι καταδίκης, συλλογικά όργανα που εκπροσωπούν τοπικές κοινωνίες οφείλουν ή θα όφειλαν να αυτοπροστατεύονται και να μην αφήνουν περιθώρια για τέτοιου μεγέθους, είδους και ύφους εκφράσεις.

Η κρίση αξιών που πάει χέρι χέρι με την οικονομική κρίση που βιώνουμε αφήνει τα θεσμικά της σημάδια σε κάθε ευκαιρία. Είναι στο χέρι όλων εμάς που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τον κατήφορο, να αντισταθούμε σε τέτοια φαινόμενα με πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση τους.

Ο αγώνας είναι δύσκολος και επίπονος, αλλά τα όπλα της δημοκρατίας δεν τελειώνουν…

Δεν επιδίωξα ούτε επιδιώκω μια προσχηματική συναίνεση κάτω από την ομπρέλα της κοινής διαμαρτυρίας, είναι όμως λυπηρό να θεωρούν κάποιοι ότι η ανοχή είναι η επιβράβευση της συμπεριφοράς τους ή να εκλαμβάνεται ενδόμυχα αυτή η ανοχή ως ισχυρό άλλοθι στην όποια ένδειξη αποκλίνουσας συμπεριφοράς, είτε ατόμων είτε ομάδων.

Τα όρια του “εγώ” τα βάζει σ’ ένα βαθμό ο σεβασμός στο άτομο και σε έναν άλλο η αξιοπρέπεια του ίδιου του ατόμου. Η τήρηση δημοκρατικών κανόνων και σχέσεων σε μια κοινωνία είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης και ισορροπίας, που οφείλεται να τηρείται σε όργανα εκπροσώπησης ως κόρη οφθαλμού, για την εδραίωση της συνύπαρξης εν μέσω ακόμα και διαφωνιών”.

Σκηνές απείρου κάλλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου Τι δηλώνουν στη «Σ» οι «πρωταγωνιστές»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr