ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΦορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας (ΦΩΤΟ)

Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας (ΦΩΤΟ)

Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας (ΦΩΤΟ)

Σε σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας (23/5) πραγματοποιώντας ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες του νομού.

Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης επισκέφτηκαν τον Παιδικό Σταθμό Αιτωλικού, το 10ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το Δημοτικό Σχολείο Σταμνών καθώς και τα 10ο και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Αγρινίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τη θαλάσσια χελώνα caretta- caretta η οποία και ωοτοκεί στις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού:

Δυτικό Λούρο, Μπούκα Αχελώου, Ιβάρι Θολής, Προκοπάνιστο, Παλαιοπόταμο – Γουρνοπούλες, Παλαιοπόταμο – Σκρόφα, Σκρόφα – Σκροφοπούλα.

Μέσα από την παρακολούθηση παρουσιάσεων του Φορέα Διαχείρισης, οπτικοακουστικού υλικού της Medasset και εκπαιδευτικών παιχνιδιών, οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν την θαλάσσια χελώνα, και τις συνήθειεςτης ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στους κινδύνους που διατρέχει και στους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε για τη διάσωσή της.

Επίσης, στις 22/5/2019 ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης κ. Γιάννης Σελιμάς καθώς και ο Υπεύθυνος του Τμήματος Εποπτείας & Φύλαξης κ. Γιάννης Κασβίκης συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Mediterranean Med sea littter που διοργάνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Medasset σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών σε σχέση με τα θαλάσσια απορρίμματα και την προστασία της χελώνας carreta carreta καθώς επίσης και η διερεύνηση της δυνατότητας εκ μέρους των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων προστασίας της βιοποικιλότητας από τις επιπτώσεις των θαλάσσιων απορριμμάτων σε επίπεδο λεκάνης της Μεσογείου και θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών”.

Ξεσπά στο «Μαζί σου» ο γιος του ηλικιωμένου που έβαλε τέλος στη ζωή του εξαιτίας του «τυχερού δελτίου»! (VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr