ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Φωνές» για τον δρόμο στα Παρακαμπύλια

«Φωνές» για τον δρόμο στα Παρακαμπύλια

«Φωνές» για τον δρόμο στα Παρακαμπύλια

Επιστολή διαμαρτυρίας από τους Προέδρους 10 Τοπικών Κοινοτήτων

«Φωνές» για τον δρόμο στα Παρακαμπύλια

Τι απαντά ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

 

Αναβρασμός επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων. Κάτοικοι και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων διαμαρτύρονται για την κατάσταση του δρόμου Αγρινίου – Καρπενησίου.

Οι Πρόεδροι 10 Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, της Χούνης, του Αγίου Βλασίου, των Σιδήρων, του Αγαλιανού, του Πεντακόρφου, της Κυπαρίσσου, των Αμπελίων, της Ποταμούλας, της Σαργιάδας και του Μαλευρού συγκεντρώθηκαν στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Βλασίου για να διαμαρτυρηθούν και να συντάξουν επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Υποδομών, την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Μέσω της έγγραφης διαμαρτυρίας τους, επισημαίνουν σημεία του δρόμου που είναι επικίνδυνα για τους οδηγούς, προσθέτοντας εκτός των άλλων πως αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τους αρμόδιους θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Έχουμε ενοχλήσει πολλές φορές με έγγραφά μας, δυστυχώς όμως δεν είδαμε καμία ανταπόκριση από την πλευρά σας. Εάν και τώρα δεν κάνετε κάτι άμεσα δεν μας μένει άλλος τρόπος από το να προσφύγουμε στον Εισαγγελέα» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρουν: «δεν υπάρχει ορατότητα καθόλου σε όλο το μήκος του δρόμου, διότι τα δένδρα και οι θάμνοι έχουν φτάσει στο κέντρο του οδοστρώματος, ξεπερνώντας μεταλλικά στηθαία, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθημερινός κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα. Υπάρχει παντελής έλλειψη οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. Το οδόστρωμα είναι χειρότερο και από αγροτικό δρόμο. Τα χαντάκια για την περισυλλογή των όμβριων υδάτων έχουν να καθαριστούν πλέον της 20ετίας».

Ακόμη αναφέρουν ενδεικτικά στην επιστολή τους κάποια άκρως επικίνδυνα σημεία: α) «Σπουδαιότερο θέση «Λάπατο». Εκεί υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος και διάβρωση στο κάτω μέρος (Πιθανόν να συμβεί ατύχημα όπως συνέβη πρόσφατα στην γέφυρα της Καβάλας). β) θέση «Σταυρός» πριν την Χούνη. Εκεί υπάρχει καθίζηση και έχει δημιουργηθεί στον δρόμο απότομο σκαλοπάτι. γ) θέση «Ακριδέικα» 48 Χ.Θ. διάβρωση οδοστρώματος. Είναι όπως πηγαίνουμε για Καρπενήσι αριστερά. δ) στη θέση «Χαραστόρεμα» υπάρχει καθίζηση οδοστρώματος».

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων στην επιστολή τους υπογραμμίζουν: «εμείς σας επισημαίνουμε ενδεικτικά κάποια σημεία, αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότερα. Αναμένουμε να έλθετε σε επικοινωνία μαζί μας για να σας τα δείξουμε…. Βλέπουμε σε άλλους υποδεέστερους δρόμους της Αιτωλοακαρνανίας έχετε δώσει δέουσα προσοχή και φροντίδα, ενώ εδώ που είναι Εθνικός Δρόμος το έχετε παραμελήσει εντελώς. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για όποιο ατύχημα συμβεί εξαιτίας της εγκατάλειψης συντήρησης δρόμου».

Στον αντίποδα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Γιάννης Λύτρας μιλώντας στη «Σ» για το θέμα δήλωσε: «ήδη έχουν γίνει κάποιες μικροεπεμβάσεις στον συγκεκριμένο δρόμο. Το θέμα όμως είναι ότι έχει δημοπρατηθεί η συντήρηση του δρόμου από την Καμαρούλα έως και την γέφυρα της Επισκοπής που είναι τα σύνορα με την Ευρυτανία. Ειδικότερα, η εργολαβία έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μόλις λάβουμε την έγκριση θα καλέσουμε τον εργολάβο να κάνει τις νόμιμες και τυπικές διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Η εργολαβία είναι 2,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού εκατέρωθεν του δρόμου, καθαρισμό φρεατίων και τάφρων, αντικατάσταση του οδοστρώματος όπου υπάρχουν φθορές καθώς και κάθετη και οριζόντια σήμανση».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε σπίτι – Στάχτη αυτοκίνητο, τροχόσπιτο και ζώα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr