Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αποκάλυψαν το… «μυστικό» της Παλιοβούνας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η σχισμή στο βουνό έφερε στο φως της έρευνας ένα μικρό πολύχρωμο σπήλαιο
Μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών που κάνει εξερευνήσεις εδώ και αρκετές μέρες στην Παλιοβούνα, «ανακάλυψε» ένα σπήλαιο και μαζί με αυτό το… μυστικό της.

Πρόκειται για τους φοιτητές του Γεωλογικού τμήματος Παναγιώτη Καρούτσο, Φόντα Σίμο και Γιάννη Δέφτο που έχοντας λατρεία με την έρευνα των σπηλαίων, έχοντας δημιουργήσει από μόνοι τους την δική τους σπηλαιολογική ομάδα ερευνούν και μελετούν μαζί με τον βιοσπηλαιολόγο, Κώστα Μπακολίτσα, σπήλαια της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

paliobouna-spileo2

Κάνοντας περιήγηση στο βουνό της Κλόκοβας και μετά από παρατήρηση του Παναγιώτη Καρούτσου  για μία σχισμή που υπάρχει εκεί, η ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνα για να δει αν αυτή συνεχίζει σε σπήλαιο.

Προχωρώντας σε έρευνα και κάνοντας αναρρίχηση εσωτερικά της σχισμής, η ομάδα των ερευνητών, ήρθε αντιμέτωπη με ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.
Ένα πολύχρωμο μικρό σπήλαιο με σχεδόν όλα τα είδη σπηλαιοδιάκοσμου, «ελικτίτες», «κουρτίνες», «γκουρ», «κουνουπίδια», «αυγά», να επικοινωνούν με στενά ανηφορικά περάσματα.

paliobouna-spileo1
patrastimes.gr

Βαρεμένος: Δεν ξέρω με βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα