«Φιλί ζωής» από Αγρινιώτη σε πάσχοντα από λευχαιμία

«Φιλί ζωής» από Αγρινιώτη σε πάσχοντα από λευχαιμία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση και δειγματοληψία για την δωρεά μυελού των οστών στον πεζόδρομο της Παπαστράτου

3 mielos oston

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού σε σχέση με την δωρεά μυελού των οστών, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος νομού Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου ενημερωτική εκδήλωση, κατά την οποία πραγματοποιούνταν δειγματοληψία για εγγραφή εθελοντών.

Μάλιστα, όπως επισήμανε στην «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μαμασούλας και ο Γραμματέας Γιώργος Αλεξόπουλος, μέσα από την διαδικασία αυτή προ τριών περίπου μηνών ένας συνάνθρωπός μας σε κάποιο σημείο της γης σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ενός νεαρού Αγρινιώτη! «Ο δότης – δωρητής του μυελού των οστών από το Αγρίνιο έδωσε αρχέγονα κύτταρα για να σωθεί ένας συνάνθρωπός μας σε κάποιο σημείο της Ελλάδας, της Ευρώπης ή γενικότερα του κόσμου. Τα στοιχεία που σχετίζονται με αυτόν που αναζητά μυελό των οστών δεν γίνονται γνωστά». Η συμβατότητα του δότη εντοπίστηκε μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και προσέφερε το «φιλί της ζωής» στον συνάνθρωπό μας που είχε ανάγκη.

Σκοπός της εκδήλωσης,

σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για την διαδικασία της δωρεάς του μυελού των οστών και την διαδικασία για την συλλογή δειγμάτων, τα οποία αποστέλλονται στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ελέγχονται και αφού κριθεί ότι μπορεί κάποιος να γίνει δωρητής του μυελού των οστών, τότε, καταγράφεται στην Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αρκετά μεγάλο και πολλοί ήταν αυτοί που δέχθηκαν να μπουν στη διαδικασία της δειγματοληψίας για την ένταξη ή μη στην Παγκόσμια Τράπεζα των εθελοντών δωρητών μυελού των οστών.

Κατά μεγάλο ποσοστό, όπως αναφέρει ο κ. Μαμασούλας, όσοι πάσχουν από λευχαιμία και έχουν την ανάγκη της δωρεάς μυελού των οστών είναι άτομα μικρής ηλικίας και νεαρά. Για να εντοπιστεί ένα συμβατός δότης χρειάζονται περίπου 25.000 με 26.000 άτομα και για αυτό η «δεξαμενή» δωρεάς μυελού των οστών είναι παγκόσμια.

 

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

 

1 mielos oston
(από αριστερά) Ο Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Κώστας Μαμασούλας

4 mielos oston

2 myelos oston

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε:

Πληρωμές επιδομάτων σε δικαιούχους – Όλες οι ημερομηνίες