Στη φυλακή τα δύο από τα τρία άτομα που συνελήφθησαν στο Αγρίνιο για εξαπάτηση ηλικιωμένης στο Καρπενήσι

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες οι τρεις δράστες που εξαπάτησαν την 82χρονη γυναίκα στο Βούτυρο Ευρυτανίας και συνελήφθησαν στο Αγρίνιο.

Οι δύο άνδρες και η συνεργός τους κατάφεραν να πάρουν περίπου 20.000 ευρώ από την ηλικιωμένη, ωστόσο στάθηκαν άτυχοι καθώς στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν έπεσαν πάνω στο μπλόκο της αστυνομίας που στο μεταξύ είχε ενημερωθεί για το περιστατικό.

Ο άντρας και η γυναίκα που προσποιήθηκαν τους λογιστές με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ ο τρίτος της σπείρας που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το ζευγάρι είχε καταφέρει να πείσει την 82χρονη πως η κόρη της δικαιούνταν επιστροφή από την εφορία ωστόσο θα έπρεπε να πληρώσει ένα παράβολο για να προχωρήσει η διαδικασία.

Η γυναίκα τους πίστεψε και όταν πήγε να πάρει τα χρήματα εκείνοι την ακολούθησαν, είδαν που ήταν κρυμμένο το κομπόδεμά της, της πήραν όλες τις οικονομίες της και έφυγαν από το σπίτι με γρήγορες κινήσεις.

Η ηλικιωμένη κατάλαβε γρήγορα τι είχε συμβεί ενημέρωσε τον γαμπρό της και στη συνέχεια εκείνος επικοινώνησε με την αστυνομία που κατάφερε να εντοπίσει τα δύο αυτοκίνητα των δραστών στα όρια Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

tvstar.gr

Το νέο δρομολόγιο της ΚΑΜ Ακαρνανίας