Ν. Φαρμάκης για αντιπλημμυρικά έργα: «Ο Περιφερειάρχης για μια ακόμη φορά επέλεξε να κάνει το άσπρο μαύρο»

Ανακοίνωση από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αιτωλοακαρνανίας, της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, με αφορμή τις εξαγγελίες της Περιφερειακής Αρχής για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

«Η χθεσινή επιχειρηματολογία της Περιφερειακής Αρχής για την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την κατάρτιση τεχνικού δελτίου με αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, προκαλεί κατάπληξη και στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη.

Κι αυτό γιατί ο Περιφερειάρχης, για μια ακόμη φορά επέλεξε να κάνει το άσπρο μαύρο.

Ενώ δηλαδή είχε εδώ και 8 χρόνια την ευθύνη για την εκτέλεση και το σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων, έρχεται τώρα, λίγο πριν το τέλος της δεύτερης θητείας του να μας πει ότι έχει άψογα αντανακλαστικά και ότι συμμορφώνεται στις επιταγές του Κλεισθένη (;;;).

Συμμορφώνεται στον Κλεισθένη, γιατί όχι όμως στον Καλλικράτη;

Μήπως δεν προέβλεπε τα ίδια; Σαφώς και προέβλεπε τα ίδια για τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής. Και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα τόσο από το κείμενο των νόμων αλλά και από την αιτιολογική έκθεση του

Τώρα θυμήθηκε ο κ. Κατσιφάρας τις υποχρεώσεις του;

Τώρα ανακάλυψε ότι οφείλει να δράσει για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων; Φυσικά και όχι! Απλά, σε μια ακόμα επίδειξη επικοινωνιακής δεινότητας, ο Περιφερειάρχης επιλέγει να θολώσει τα νερά. Εξάλλου, τα «τραύματα» από τις πρόσφατες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία είναι ακόμα «ζεστά» και η συζήτηση περί πολιτικών ευθυνών, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στο Μάτι της Αττικής, στριμώχνει στη γωνία τους Διοικούντες.

Ξέροντας πολύ καλά τις ευθύνες του ο Περιφερειάρχης και φοβούμενος τον ερχόμενο χειμώνα, χτίζει με ψέματα γραμμή άμυνας επιχειρημάτων. Κι αυτή τη φορά όμως, η συνταγή είναι ίδια: Μια δόση ψέμα, δύο δόσεις υπερβολή και δύο δόσεις αερολογίες».

ΕΛ.ΑΣ.: Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα Αρχηγού ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος (ΦΩΤΟ)