ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου ψήφισε η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis!

Εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου ψήφισε η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis!

Εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου ψήφισε η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis!

Η πλειοψηφία στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τρίτης (29.10.2019) την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία που προηγήθηκε για να μην την νομιμοποιήσει, όπως είπαν οι βουλευτές του κόμματος κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σε εκρηκτικό κλίμα με βαριές κουβέντες, απειλές και αντεγκλήσεις.

Υπέρ της εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Κατά τάχθηκε το ΚΚΕ, ενώ “παρών” δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης ο Παύλος Πολάκης είπε: “Εμείς θα είμαστε εδώ και στην επόμενη συνεδρίαση, θα είμαστε μέσα και αν θέλουν ας φέρουν και τη φρουρά. Δεν αναγνωρίζουμε την χουντοεπιτροπή. Εδώ είναι πολιτικός τσαμπουκάς της ΝΔ”!

Και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέχισε: “Εμείς δεν συμμετείχαμε στην ψηφοφορία για να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία και δεν αποχωρούμε”.

Προανακριτική: Προειδοποιήσεις προέδρου

Σχετικά με τη στάση Πολάκη – Τζανακόπουλου, οι οποίοι ανέφεραν πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπούγας απείλησε με την εφαρμογή του άρθου 160Α του Ποινικού Κώδικα ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης μπορούν να παραπεμφθούν για διατάραξη συνεδρίασης που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών.

Ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές να στέλνονται στη Δικαιοσύνη και να απειλούνται με φυλάκιση.

Η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την εξαίρεση μαρτύρων, υπενθυμίζει ότι το 2010, στην προανακριτική της υπόθεσης του Βατοπεδίου, είχαν εξαιρεθεί με σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ως μάρτυρες.

“Οι συγκεκριμένοι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στη Δικαιοσύνη, ενώ εδώ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο”, αντιτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διάλογοι – φωτιά στην προανακριτική

Ραγκούσης: Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα!

Να με αποβάλλετε και να φωνάξετε την αστυνομία. Ντροπή σας . Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή.

Καραγκούνης: Η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό.

Άλλα κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν!

Ραγκούσης: Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε.

Πολάκης: Να φωνάξετε τη φρουρά της Βουλής για να με βγάλει…

Φωνές που ακούγονται έξω από την πόρτα…

Πρόεδρος Γιάννης Μπούγας: Θα εφαρμόσω το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί (σ.σ. για διατάραξη συνεδριάσεων Επιτροπής Βουλής – προβλέπει φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή)

Τζανακόπουλος: Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;

Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν έχει υπάρξει ξανά προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής. Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το κόλπο;

Στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της Προανακριτικής έχει εγγραφεί και η εξέταση του πρώτου μάρτυρα, του Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος αναμένεται να προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (31.10.2019).

newsit.gr

Δυτική Ελλάδα: «Έφυγε» στα 38 του χρόνια ο Ανδρέας Τζούδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ