ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα

Όλοι μίλησαν εκτός από το τοπικό ποδόσφαιρο

Όλοι μίλησαν εκτός από το τοπικό ποδόσφαιρο Είναι από τις λίγες φορές που βλέπεις το Αγρίνιο να παρουσιάζει τέτοια σύμπνοια σε κάποιο τοπικό θέμα. Φαίνεται ότι ο Παναιτωλικός τους ένωσε όλους και έχουν βγάλει ανακοινώσεις (μαζί με επαφές που έχουν κάνει αρκετοί) ένα σωρό φορείς, εκλεγμένοι, πολίτες. …

Η ποσόστωση γυναικών στο ΠΑΣΟΚ προϊδεάζει και για τις εκλογές;

Η ποσόστωση γυναικών στο ΠΑΣΟΚ προϊδεάζει και για τις εκλογές; Κατά γενική ομολογία το 50% της ποσόστωσης των γυναικών για τις εκλογές στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έφερε μια ολόκληρη τάση, εκτός από ποταμούς αίματος από τη σφαγή παλιών αντρών στελεχών….

Το 13ο δημοτικό Αγρινίου, όντως, δεν χρειάζεται άλλη γκετοποίηση

Το 13ο δημοτικό Αγρινίου, όντως, δεν χρειάζεται άλλη γκετοποίηση Υπάρχει η υποψία ότι χθες κινδυνεύσαμε να ζήσουμε…φυλετικά ζητήματα μάλλον από φήμες που κυκλοφορούσαν και προκάλεσαν κινητοποιήσεις, τηλέφωνα, παρεξηγήσεις κλπ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν βήματα στο θέμα της ένταξης των ρομά και στο Αγρίνιο αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχουν αποκλεισμοί….

Τ. Παπανικολάου: Ο Αμυράς να έρθει να ζήσει στις Ραΐνες

Τ. Παπανικολάου: Ο Αμυράς να έρθει να ζήσει στις Ραΐνες Με στοιχεία οι εκπρόσωποι της περιοχής κοντά στο ΚΥΤ του Αχελώου αμφισβήτησαν τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς στη Βουλή. Ο Γ. Αμυράς είχε αναφέρει πρόσφατα πως δεν έχει σημασία η απόσταση από το σημείο εκπομπής της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά το εάν οι εκπομπές ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια….

Σταρακά: Πιο εύκολα θα βλέπαμε τον Βiden παρά τον Καραμανλή

Σταρακά: Πιο εύκολα θα βλέπαμε τον Βiden παρά τον Καραμανλή Για το εκκρεμές ραντεβού με τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή ρώτησε η Χριστίνα Σταρακά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, με δεδομένο πως έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τη σχετική σύσκεψη των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας για τον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι….

Αφού τα παιδιά ζουν μέσα στο TikTok και το Instagram

Αφού τα παιδιά ζουν μέσα στο TikTok και το Instagram Αναρωτιούνται πολλοί, τι είναι αυτό που ενώνει τις συμπεριφορές των πιτσιρικάδων στο Αγρίνιο και τον Βόλο, στο Μεσολόγγι και στην Χαλκίδα; Πως γίνεται και τα νέα παιδιά κάνουν τα ίδια ακριβώς “τσάλεντζ” κι εδώ και στον βορρά και στον νότο;…

Το εργοτάξιο στη Γέφυρα και το Πλατυγιάλι αξιοποιημένα κι εμείς να ψαχνόμαστε;

Το εργοτάξιο στη Γέφυρα και το Πλατυγιάλι αξιοποιημένα κι εμείς να ψαχνόμαστε; Η μεγάλη έκταση, άνω των 160 στρεμμάτων, που αφορά στις πρώην εργοταξιακές εγκαταστάσεις της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης») έχουν μπει μπροστά λέει και πάλι από το ΤΑΙΠΕΔ….

Γιοκ και το ήσυχο καλοκαίρι;

Γιοκ και το ήσυχο καλοκαίρι; Γιατί ο Ερντογάν αναφώνησε «Μητσοτάκης γιοκ». Είναι ενοχλημένος από τον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι μια αρκετά αληθοφανής ανάγνωση ακόμη με ψυχολογικούς όρους, γιατί και οι δικτατορίσκοι σαν τον Ερντογάν ενίοτε αντιδρούν σα μικρά παιδιά που τους πήραν το παιχνίδι. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη ανάγνωση…  …

Ο μπαξές της ΜΕΘ Αγρινίου έχει πολλά αίτια

Ο μπαξές της ΜΕΘ Αγρινίου έχει πολλά αίτια Από όλα έχει ο μπαξές και ο καθένας μπορεί να διαλέξει. Ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, έλλειψη εμπειρίας, η βαρύτητα των περιστατικών. Ό,τι θέλει μπορεί κανείς να διαλέξει για να αποδώσει το απόλυτο ποσοστό θνητότητας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου για τους σχεδόν επτά μήνες που νοσήλευε αποκλειστικά ασθενείς με covid….

Όταν η πόλη «περιορίζει» την ομάδα

Όταν η πόλη «περιορίζει» την ομάδα “Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και το Δήμο της πόλης, του οποίου η βοήθεια δια της απουσίας του, ήταν ανεκτίμητη”. Με την φράση αυτή η Διοίκηση του “Χαρίλαου Τρικούπη” «καρφώνει» τη Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο γηπεδικό πρόβλημα της ομάδας….

«Μήνυμα» εκλογών για φέτος από Βρυξέλλες

«Μήνυμα» εκλογών για φέτος από Βρυξέλλες Το θετικό είναι το μεταμνημονιακό καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας τελειώνει. Την ίδια ώρα όμως η ψυχρολουσία έρχεται όταν οι Βρυξέλλες και το Eurogroup μιλούν για περιορισμούς στη δημοσιονομική πολιτική στις χώρες με υψηλό χρέος, όπως η Ελλάδα….

ΠΑΣΟΚ: Νέα αρχή με πρόσωπα του χθες;

ΠΑΣΟΚ: Νέα αρχή με πρόσωπα του χθες; Η ενότητα στα κόμματα είναι κάτι πολύ σημαντικό, ωστόσο αν στο ΠΑΣΟΚ ήθελαν να περάσουν και κάποιο άλλο μήνυμα, ένα ελπιδοφόρο ενδεχομένως μήνυμα, μάλλον δεν τα κατάφεραν. Η εικόνα των Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλου, όλων δηλαδή των εν ζωή πρώην προέδρων του κόμματος, στο συνέδριο είναι μεν ενωτική, αλλά δεν σηματοδοτεί κάτι καινούργιο. Γιατί οι πρώην πρόεδροι έχουν πίσω τους μια σειρά στελεχών – στενών συνεργατών πολλοί εκ των οποίων είναι τοξικές φιγούρες….

Μίνα Γκάγκα: Θέμα εσωτερικό… το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ για τη ΜΕΘ Αγρινίου

Μίνα Γκάγκα: Θέμα εσωτερικό… το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ για τη ΜΕΘ Αγρινίου Χθες στη Βουλή συζητήθηκε η ερώτηση του Γ. Βαρεμένου, αναφορικά με τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου και με αφορμή μια αποστροφή του Θ. Πλεύρη σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπου ανέφερε ότι το ποσοστό της θνητότητας εκτινάχθηκε λόγω ενδονοσοκομειακού μικροβίου….

Αληθινή νέα γενιά στην πολιτική οι Χριστόπουλος και Θεοδωράκης

Αληθινή νέα γενιά στην πολιτική οι Χριστόπουλος και Θεοδωράκης Όπως τους είδαμε μαζί στη ίδια θεματική ενότητα για την ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας, στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τριχωνίδα, τα δύο νεαρά στελέχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (όπως μαθαίνουμε και αυριανοί υποψήφιοι) Λεωνίδας Χριστόπουλος και Γρηγόρης Θεοδωράκης, έχουν την δυνατότητα να φέρουν το καινούριο που λείπει από τα κοινά στην χώρα….

Το αυτονόητο είπε ο Παπαναστασίου στο πάνελ του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Το αυτονόητο είπε ο Παπαναστασίου στο πάνελ του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ο δήμαρχος Αγρινίου είπε αυτό που λέει και η κοινή λογική στο πάνελ της δεύτερης μέρας του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τριχωνίδα, για την πολύπαθη υπόθεση των ΑΠΕ στην Ελλάδα (άρα και στην περιοχή)….