Εσπερινός του Αγίου Τριφυλλίου στο νησάκι του Αιτωλικού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με ευλάβεια τίμησαν για μία ακόμη χρονιά πιστοί τον Άγιο Τριφύλλιο προσερχόμενοι στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου της ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο Άγιος τιμάται εδώ και λίγα χρόνια και στο Αιτωλικό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους οικιστές του νησιού οι οποίοι κάθε χρόνο τελούν μικρή πανήγυρη προς τιμήν του Αγίου η οποία αποτελεί και την δεύτερη μετά από αυτήν στην Λευκωσία της οποίας είναι προστάτης και πολιούχος ο Άγιος.

Τον εσπερινό και τον παρακλητικό κανόνα του προς τιμήν του Αγίου τέλεσε ο π. Ανδρέας Μπότας εφημέριος των πολιούχων Παμμεγίστων Ταξιαρχών του νησιού του Αιτωλικού ο οποίος ομιλώντας λίγο πριν την απόλυση για τον Άγιο, τόνισε την ιδιαίτερη υπακοή που είχε προς τον γέροντά του Άγιο Σπυρίδωνα καθώς επίσης και για το χάρισμα της ταπεινότητας που απέκτησε δίπλα στον διδάσκαλό του.

Αν και αρκετά λόγιος και με σπουδές πάνω στην ρητορική και την νομική ο Άγιος δεν εργάστηκε πάνω στο εγώ του αλλά διακόνησε το ποίμνιο το οποίο του ανατέθηκε ως απλός ”υπηρέτης”.

Χρησιμοποίησε τις γνώσεις που απέκτησε από τις σπουδές που πραγματοποίησε έχοντας ήδη την κατάλληλη παιδεία που ”κληρονόμησε” μέσα από την οικογένεια του και το οικείο περιβάλλον και μέσα από την ταπεινή καρδιά του δοξάστηκε για μία ακόμη φορά το όνομα του Θεανθρώπου.

Ως μαθητής του Αγίου Σπυρίδωνα άλλωστε δεν θα μπορούσε παρά να είναι κι αυτός καύχημα της ταπεινότητος.

Την κυριώνυμο ημέρα θα τελεσθεί θεία λειτουργία ενώ θα προσφερθούν μετά το πέρας αυτής γλυκίσματα και παραδοσιακά εδέσματα του νησιού.

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr  

Μητρόπολη Ναυπάκτου: Λήξη μαθημάτων Βυζαντινῆς Μουσικῆς καί Ἁγιογραφίας (ΦΩΤΟ)