Τους έσπασε τα νεύρα…

Προ ημερών, με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, Γεωργίου Πέτρου, όπως διαβάσατε στο sinidisi.gr και στην εφημερίδα «Συνείδηση» που δημοσίευσε και σχετικές φωτογραφίες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Φορέων και Αρχών της περιοχής, για την πυροπροστασία και την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε περίπτωση εκδήλωσης μεγάλης πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη λοιπόν συμμετείχαν ένστολοι, δήμαρχοι και πολλοί – πολλοί άλλοι, όμως έναςτο επιδιώκει δεν εξηγείται διαφορετικά– κατάφερε να κλέψει την παράσταση, με αρνητικό βέβαια τρόπο, σε σημείο που όμως μας μετέφερε πρόσωπο που συμμετείχε: «αν δεν ήταν ο Εισαγγελέας μπροστά θα τα άκουγε από την καλή και από την ανάποδη».

Ποιος ο λόγος; Πολύ απλά ήθελε να μονοπωλεί στη συζήτηση -το συνηθίζει- χωρίς να αφήνει άνθρωπο να ολοκληρώνει μία πρόταση και με ένα υφάκι του στιλ «τι να μας πείτε τώρα εσείς μωρέ. Εγώ τα ξέρω όλα. Εγώ και άλλος κανένας. Πλην εμού και του Θεού» προκαλώντας τη δυσφορία αρκετών οι οποίοι κρατήθηκαν… λόγω Εισαγγελέα.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι αν βρεθείς σε συζήτηση μαζί του, θα πρέπει να κάνεις τάμα για να σε αφήσει να μιλήσεις μιας και θεωρεί εαυτόν παντογνώστη. Κοινώς ξερόλας δηλαδή. Όταν όμως κατέχεις υψηλή… θέση καλό είναι πρώτα να ακούς και μετά να μιλάς -αν θες να έχεις μέλλον- και να αφήνεις λίγο στην άκρη το καλάμι. Όχι τίποτε άλλο αλλά όταν σπάσει, τότε είναι που θα αρχίσουν τα δύσκολα. Σε ποιον αναφερόμαστε; Λίγη υπομονή καθώς θα επανέλθουμε λίαν συντόμως… Αυτά για αρχή. Η συνέχεια προμηνύεται καυτή. Φαίνεται να το επιδιώκει εξάλλου…

Νίκος Αγγελόπουλος