Επτακόσια κιλά κάνναβη εισήγαγε στη Ζάκυνθο πολυμελές κύκλωμα – Συνελήφθησαν επτά άτομα

Επτά άτομα συνελήφθησαν και επτακόσια κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν την Κυριακή σε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ζάκυνθο.

Η δίωξη ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ζακύνθου και το Λιμεναρχείου του νησιού, συνέλαβαν πέντε ημεδαπούς όπου φέρονται να δρούσαν ως εγκέφαλοι του κυκλώματος ναρκωτικών, καθώς και δύο άτομα ζακυνθινής καταγωγής στο χωριό Κυψέλη, όπου είχε αποθηκευτεί η κάνναβη μέσα σε μαύρους σάκους ταξιδιού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα 700 κιλά χασίς έφτασαν στην Ζάκυνθο το Σάββατο με σκάφος από την Πάτρα και παρελήφθησαν από τους δύο Ζακυνθινούς. Μαζί με τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο νησί και πέντε διακινητές, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της Αττικής, ώστε να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι συλληφθέντες μαζί με το φορτίο των ναρκωτικών μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στην Κυλλήνη και από εκεί στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ