Επιτυχημένη η εκδήλωση «Στηρίζοντας τα παιδιά στο άγχος των εξετάσεων» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) με κεντρικό ομιλητή τον ψυχίατρο κ. Δημήτρη Ζαρκαλή. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Στηρίζοντας τα παιδιά στο άγχος των εξετάσεων».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν:

Ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Γεράσιμος Καλαμπαλίκης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών κ. Χρήστος Κοσμάς

Ο σύμβουλος των μαθηματικών κ. Κων/νος Νάκος

Ο πρόεδρος των φιλολόγων κ. Απόστολος Βετσόπουλος

Ο κ. Ζαρκαλής προσέγγισε το θέμα πολύπλευρα και συμβούλεψε μαθητές και γονείς πως μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας απο τη μεριά του κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Τόνισε οτι «το άγχος στις εξετάσεις είναι αναπόφευκτο επειδή οι μαθητές βιώνουν μια κατάσταση που από τη φύση της είναι στρεσογόνα. Μέχρις ενός σημείου βέβαια, το άγχος είναι δημιουργικό. Όμως όταν δεν ελέγχεται περνάει τη σφαίρα της παθολογίας.

Σ’ αυτήν την περίπτωση γίνεται ανασταλτικός παράγοντας της επιτυχίας. Γι αυτό επισήμανε πρακτικές μεθόδους αποφυγής τέτοιων περιπτώσεων». Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις μεταξύ των παιδιών και των γονέων προς τον κ. Ζαρκαλή που επέφερε έναν επικοδομητικό διάλογο με τροφή για σκέψη.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στη βελτίωση της μαθηματικής παιδείας και να στηρίζει τους μαθητές του νομού μας έμπρακτα και αποτελεσματικά.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, γονείς και συναδέλφους που παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχόμαστε, επίσης, καλή επιτυχία στις εξετάσεις κάθε μορφής που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές με απώτερο σκοπό να κατακτήσουν τα όνειρα τους.

mathimatiki-etaireia3

mathimatiki-etaireia1

mathimatiki-etaireia2

Συναυλία αφιερωμένη στην μουσική διαδρομή του Πάνου Μαμασούλα