Ανυπότακτο Αγρίνιο: Με επιτυχία η έναρξη των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της πόλης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, με εξαιρετική επιτυχία, η έναρξη των εκδηλώσεων του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, που είναι αφιερωμένες στην Απελευθέρωση του Αγρινίου από τον ΕΛΑΣ στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944, καθώς και στη Λαϊκή Αυτοδιοίκηση, που ανέλαβε σε δύσκολη περίοδο τις ευθύνες της πόλης και του Δήμου.

anyp

anyp

anyp

Κατά την έναρξη πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», του Ξενοφώντα Βαρδαρού και του Γιάννη Ξύδα, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί συνδημότες μας.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες, ως γνωστόν, πραγματοποιούνται στον όμορφο κήπο της Τράπεζας της Ελλάδας (Αναστασιάδη και Πλατεία Δημοκρατίας γωνία), που ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στην κοινωνία της πόλης, συνεχίζονται με την έκθεση του συνοπτικού χρονικού της ιστορίας της πόλης την περίοδο της Κατοχής, που επιμελήθηκε ο Λ. Τηλιγάδας και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018. Στις 7:00 η ώρα το βράδυ της Τετάρτης (19/9/18) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη» και κεντρικούς εισηγητές, το Δημήτρη Παπαχρήστο και τον Αριστομένη Συγγελάκη, μέλη του «Εθνικού Συμβουλίου της Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας από την Ελλάδα».

Μεσολόγγι: Επίδομα ανεργίας και σε όσους συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης