ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΕπιτυχημένη η περιφερειακή ημερίδα για τα άτομα με αναπηρία και τα δικαιώματα τους (ΦΩΤΟ)

Επιτυχημένη η περιφερειακή ημερίδα για τα άτομα με αναπηρία και τα δικαιώματα τους (ΦΩΤΟ)

Επιτυχημένη η περιφερειακή ημερίδα για τα άτομα με αναπηρία και τα δικαιώματα τους (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή πολλών ατόμων με αναπηρία, στελέχη του αναπηρικού κινήματος εκπρόσωπους από Φορείς Μέλη της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων,από Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, της εκπαίδευσης , της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 το απόγευμα στο Θεατρική αίθουσα Σκαγιοπουλείου Ημερίδα με θέμα: «Τα άτομα με αναπηρία και τα δικαιώματα τους στη νέα εποχή», ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου Εθνικής και Παγκοσμίας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κύριος ομιλητής στην ημερίδα , ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Διπλωματικό Πλαίσιο για τα ΑμεΑ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν οι βιωματικές εμπειρίες ατόμων με αναπηρία. Συγκεκριμένα ο κος Ιωάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, μίλησε για την συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Επιπλέον μίλησαν στην ημερίδα η κα Βασιλική Μπαϊλού, και η κα Αδαμαντία Γεωργαντά.

«Η ημέρα που με πυροβόλησε ο Μαζιώτης» – Τιμήθηκε ο πατρινός αστυνομικός Ν. Παναγιωτόπουλος (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr