Αγρίνιο: Επιστολή παραίτησης Παπαθανάση από τον Σύλλογο «ΝΕΑ ΓΗ»

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου «ΝΕΑ ΓΗ» παραιτείται του αξιώματός του για τους λόγους που εξηγεί στην ακόλουθη επιστολή προς την «Σ»:

Ο Σύλλογός μας, ιδρύθηκε με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος των ΡΟΜΑ που διαβιούν μαζί μας στη συνοικία ΝΕΑ ΓΗ στα Αϊ Βασιλιώτικα. Η πεποίθησή μου είναι ανέκαθεν ότι το όλο πρόβλημα λύνεται μόνον με την εις βάθος κατανόησή του. Το έχω τονίσει πολλές φορές. Οι ΡΟΜΑ επί χρόνια τώρα, αντιμετωπίζονται με ρατσιστικές διαθέσεις. Κανείς δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά σε βάθος μαζί τους. Μια ήταν η αντιμετώπισή τους. Διώξτε τους, γκρεμίστε τους, δώστε τους ποντικοφάρμακο!!!

Και το πρόβλημα όχι μόνον παραμένει άλυτο, αλλά οξύνεται. Είναι αυτή η λύση; Εμείς οι υποτιθέμενοι ανωτέρω σκεπτόμενοι, βλέπουμε λύση με τον τρόπο αυτό; Οι κύριοι της εξουσίας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απήχηση του προβλήματος και όχι η λύση. Γιατί για μένα η λύση είναι απλή. Είναι το ειλικρινές ενδιαφέρον (όχι πολιτικό αλλά ανθρωπιστικό). Η προσπάθεια κατανόησής των, οι συνεχείς επαφές, οι συμβουλές, η κατανόηση των αναγκών τους και του τρόπου σκέψης των. Η νεοσυσταθείσα επιτροπή σ’ αυτόν τον στόχο στοχεύει. Πλην όμως θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος αυτός και όχι παράμετροι.

Το θέμα δεν είναι αν θα χάσουμε τα κονδύλια του υπουργείου αλλά εάν κερδίσουμε τις ψυχές των, την προσωπικότητά των, πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά, γι’ αυτό είναι ο λόγος της παραίτησής μου.

Κ. Παπαθανάσης

Συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων Αιτωλοακαρνανίας: Τι απαντά στις αντιδράσεις σε Αγρίνιο και Βόνιτσα, ο Διευθυντής…