Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι…» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Αγρίνιο με Ρουσόπουλο, Καραμανλή και Αμυρά (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Κ. Καραμανλής και Θ. Ρουσόπουλος μίλησαν στο Αγρίνιο για το βιβλίο του Νίκου Στέφου, το οποίο «ρίχνει φως» στα γεγονότα του Βουκουρεστίου, στο «Όχι» του Κώστα Καραμανλή και τις πολιτικές του συγκρούσεις για το ζήτημα της Μακεδονίας   

Παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα, στο Αγρίνιο, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Στέφου με τίτλο: «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι…». Ο κ. Στέφος κάνει το γύρο της Ελλάδας παρουσιάζοντας το βιβλίο που αποτελεί παρακαταθήκη για τον ιστορικό του μέλλοντος, καθώς αποκαλύπτει γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, όπως επίσης και τις πολιτικές του συγκρούσεις για το ζήτημα της Μακεδονίας.

Στη βιβλιοπαρουσίαση συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ Φώτης Τσόλκας, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κωνσταντίνος Καντάνης.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής και ο πρώην Υπουργός, Καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Ρουσόπουλος τοποθετήθηκαν για το βιβλίο, κάνοντας αναλυτικά ιστορική αναδρομή από το τότε στο σήμερα.

Βέβαια, το λόγο πήρε και ο συγγραφέας του βιβλίου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Όμως οι επιπτώσεις εκείνης της δραματικής σύγκρουσης του Καραμανλή για τη Μακεδονία, με τον ηγέτη της πιο ισχυρής δύναμης στον κόσμο, παραμένουν ακόμα και σήμερα καταλυτικές για τη χώρα μας. Και φυσικά τα ερωτήματα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Γιατί δεν συμβιβάστηκε τότε ο Καραμανλής; Γιατί δεν υποχώρησε; Γιατί δεν έκανε πίσω μπροστά στις πιέσεις, τις υποδείξεις και τις απειλές; Γιατί πήγε στο Βουκουρέστι αποφασισμένος να συγκρουστεί αν και είχε πλήρη επίγνωση των συνεπειών από αυτή την απόφασή του; Σε αυτά και πολλά άλλα γιατί, επιχειρεί να απαντήσει αυτό το βιβλίο. Να φωτίσει τις άγνωστες πλευρές, τα παρασκήνια, τις μυστικές συναντήσεις, τις μάχες των πρωταγωνιστών και τα ντοκουμέντα που όχι μόνο αποκαλύπτουν τι πραγματικά έγινε στο Βουκουρέστι, πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά εξηγούν και όλα όσα επακολούθησαν. Με πραγματικά στοιχεία, με αληθινές μαρτυρίες και χωρίς συνωμοσιολογική διάθεση. Σήμερα, μετά από ενάμιση χρόνο που κράτησε αυτή η έρευνα, για ένα πράγμα είμαι απόλυτα βέβαιος. Πως ο Καραμανλής δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή γι αυτή την πατριωτική του στάση, γι αυτό το εθνικό του όχι στο Βουκουρέστι. Και πως, πάνω απ’ όλα, αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανε…».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς.

Σε Τριαντέικα, Ελαιόφυτο, Μεγάλη Χώρα και Λεπενού ο Γιώργος Παπαναστασίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)