Στο επίκεντρο του δικηγορικού κλάδου το Μεσολόγγι

Επί τάπητος σημαντικά θέματα της δικαιοσύνης  –  Στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας

 

Μια διοργάνωση με μεγάλη βαρύτητα που αυτομάτως θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το νομό Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου.  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Παΐσιο την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, 1 και 2 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Αρχικά το απόγευμα της Παρασκευής στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της 13μελούς συντονιστικής επιτροπής στη Ναύπακτο, η οποία θα εξετάσει και ορίσει τη θεματολογία της ολομέλειας, η οποία θα περιέχει αυστηρώς νομικής φύσεως θέματα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19.30 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, θα γίνει η επίσημη έναρξη των εργασιών της ολομέλειας.

Στο πλαίσιο της ολομέλειας, θα αναλυθούν ζητήματα όπως η εισφορά στους Δικηγορικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα, ο τρόπος συνεισφοράς του νομικού κόσμου στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και πολλά άλλα εξειδικευμένα ζητήματα νομικής φύσεως που απασχολούν τον κλάδο.

paisios-xristos-dikogoros
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος

Στο πλαίσιο της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος, όπως ανέφερε στη «Σ» θα βάλει στο τραπέζι του διαλόγου: «την ανάγκη στελέχωσης του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου με υπαλλήλους, την ανάγκη επιπλέον Δικαστών στην περιοχή, καθώς και την ανάγκη εύρεσης επιπλέον κονδυλίων για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες στο κτίριο που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά όταν ολοκληρωθούν δεν θα έχουν καλύψει το σύνολο των αναγκών του κτιρίου. Στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου οι εργασίες δεν έχουν περατωθεί επί 7 χρόνια και πρέπει να υπάρξει μια λύση».

Από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, ήδη μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 55 αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί. «Με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθεί, τόσο το Μεσολόγγι και η Ναύπακτος, όσο και η υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία. Ανώτατοι δικαστές, Εισαγγελείς, Προϊστάμενοι Υπουργείων θα βρεθούν στην περιοχή. Θα αναδειχθούν τα προβλήματα του νομικού κόσμου της περιοχής και όλης της Ελλάδας και θα δρομολογηθούν λύσεις» τόνισε ο κ. Παΐσιος, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «ο τόπος μας έχει πολλές ομορφιές και «προσωπικότητα» και μέσα από την διοργάνωση αυτή θα προβληθεί. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, προβλέπεται από τον κώδικα των δικηγόρων, εδρεύει στην Αθήνα και γι’ αυτό είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που θα διοργανωθεί στο Μεσολόγγι».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Με… φοιτητές η ημερήσια διάταξη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)