«Επιδημία» οι φόλες στο Αγρίνιο τις γιορτινές ημέρες

Αγνοούνται τουλάχιστον 5 σκυλιά, ενώ ξεκίνησαν να ρίχνουν φόλες και σε γάτες. Τι αναφέρει η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου

Κάθε νόμισμα διαθέτει δύο όψεις, όπως και το θέμα των αδέσποτων. Από τη μια ένα αδέσποτο σκυλί μπορεί να προκαλεί φόβο στους πολίτες και από την άλλη δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι φτάνουν στο σημείο να  ρίχνουν φόλες στα αδέσποτα ζώα. Μια εθελοντική ομάδα, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών της και τις προσφορές τροφής, έχει πάρει στις «πλάτες της» τα αδέσποτα, αλλά ακόμη και πολλά δεσποζόμενα ζώα και κυρίως σκυλιά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δηλητηριάσεις ζώων στο Αγρίνιο έχουν λάβει «εκρηκτικές» διαστάσεις! Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι φόλες που ρίχνουν για να θανατώσουν τα αδέσποτα αναφέρει στη «Σ» η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου. «Άγιες μέρες και θανάτωναν ζώα. Μέχρι στιγμής έχουμε χάσει τα ίχνη από 5 με 6 σκυλιά στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά και του Πανεπιστημίου, ενώ προσφάτως ξεκίνησαν να ρίχνουν φόλες και σε γατάκια» αναφέρει χαρακτηριστικά η Β. Αναγνωστοπούλου και προσθέτει: « Η νέα «μόδα» παρουσιάστηκε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Είμαστε εξοργισμένοι. Μα να αγνοούνται 5 σκυλιά, να μην τα βρίσκουμε ούτε νεκρά; Είναι απαράδεκτο. Πως είναι δυνατό αυτός ο κόσμος να έζησε τις Άγιες μέρες και να «σκόρπιζε» φόλες στην πόλη;»

H Πρόεδρος της Φιλοζωικής Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου

Μάλιστα η κ. Αναγνωστοπούλου «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου και ανησυχεί για το νέο «φαινόμενο» με τις φόλες στις γάτες, ενώ εξηγεί πως έγινε αντιληπτή η «επιδημία» από φόλες τις γιορτινές ημέρες. «Αντιληφτήκαμε πως υπάρχουν φόλες, όταν μας ενημέρωσε ένας πολίτης ο οποίος έβγαλε τον σκύλο του βόλτα και αυτός ο έφαγε κόκαλα που βρήκε στο δρόμο. Αμέσως αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά και έτρεψε το σκύλο του στο κτηνιατρείο με αποτέλεσμα να σωθεί. Κάναμε αγώνα για να σώσουμε τα ζώα. Άγιες μέρες ψάχναμε να μαζέψουμε κόκαλα ή κάθε τι άλλο που θα μπορούσε να είναι δηλητηριασμένο και να θα μπορούσαν να φάνε τα σκυλιά μας» ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Φιλόζωοι, μεμονωμένοι πολίτες ή μέλη οργανώσεων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να προφυλάξουν τα ζώα συγκεντρώνοντας τα ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους. «Μια γατούλα και ένα σκυλάκι τα φιλοξενούν φιλόζωοι στα σπίτια τους, καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Ήμασταν και τυχεροί γιατί βρήκαμε και ένα σκυλί που είχε χαθεί τις γιορτινές ημέρες» δήλωσε η κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία κάνει έκκληση, ώστε να σταματήσουν οι φόλες και παράλληλα καλεί όλους τους πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουν την φιλοζωική ακόμη και με την δωρεά τροφής.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: “Τρελή” πορεία αυτοκινήτου στην Περιμετρική Οδό – Είχε Άγιο ο οδηγός! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)