ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΗ ΕΟΕΔ Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον ΑΣΕΕΔ σε άσκηση έρευνας και διάσωσης

Η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον ΑΣΕΕΔ σε άσκηση έρευνας και διάσωσης

Η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον ΑΣΕΕΔ σε άσκηση έρευνας και διάσωσης

Την επιχειρησιακή ικανότητα στη συνδρομή περιστατικών έρευνας και διάσωσης επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου στην άσκηση με το κωδικό όνομα «Γέφυρα Μπανιά».

Η άσκηση η οποία είχε διάρκεια 2 ημερών που έγινε και με την συνεργασία του Α.Σ.Ε.Ε.Δ (Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Έφεδρων Ενόπλων Δυνάμεων) πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του ποταμού Εύηνου.

Στην συγκεκριμένη άσκηση τα σενάρια αφορούσαν, ορεινά ατυχήματα, εξαφανίσεις ανθρώπων σε δύσβατες και επικίνδυνες πλαγιές, έρευνα, Α΄ Βοήθειες και μεταφορά τραυματία σε ασφαλές σημείο, στήσιμο καταυλισμού, χρήση πυξίδας, καταρρίχηση από γέφυρα 20m,ανέλκυση φορείου, τεχνικές καταρρίχησης και αναρρίχησης.

«Η εν λόγω άσκηση που της δώσαμε το κωδικό όνομα «Γέφυρα Μπανιά», ήταν μια προγραμματισμένη άσκηση στα πλαίσια της ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της Ε.Ο.Ε.Δ και του Α.Σ.Ε.Ε.Δ πάνω στην Έρευνα και την Διάσωση με θεωρητική εκπαίδευση και πρακτικές εξασκήσεις» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ  Διονύσης Τσιρόγλου.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr