ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕντοπισμός πομπού από νεκρό όρνιο (Gypsfulvus) στα Ακαρνανικά Όρη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εντοπισμός πομπού από νεκρό όρνιο (Gypsfulvus) στα Ακαρνανικά Όρη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εντοπισμός πομπού από νεκρό όρνιο (Gypsfulvus) στα Ακαρνανικά Όρη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων στις 9/11ενημερώθηκε απόεξωτερικούς συνεργάτες του  στην Κροατία (BirdLife και BeliVisitorCentre)ότι εξέπεμπε στα Ακαρνανικά Όρη σήμα πομπού από όρνεο (Gypsfulvus) το οποίο και ήταν δακτυλιωμένο. Ο επόπτης- φύλακας του Φορέα κ. Παλαιός Νικόλαος την επόμενη μέρα πραγματοποίησε μια πρώτη προσέγγιση στο σημείο όπου και διαπίστωσε την δυσκολία της επιχείρησης για τον εντοπισμό του όρνιου.

orh2

orh3

orh4

Μετά από επικοινωνίες που έγιναν με διάφορούς συλλόγους της περιοχήςπροκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση εντοπισμούτου πομπού, στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκε ο κ. Χατζής Χρήστος -Μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Το Σάββατο 24/11 πραγματοποιήθηκεμε απόλυτη επιτυχία η ανάβαση στα Ακαρνανικά Όρη από τον επόπτη κ. Παλαιό Νίκο και τον κ. Χαντζή Χρήστο,καιεντοπίστηκετο σημείο που είχε υποδειχθεί από το σήμα του πομπού. Δυστυχώς το όρνεο βρέθηκε νεκρό σε προχωρημένη σήψη και κατέστη αδύνατη η μεταφορά του από το σημείο. Ο πομπός μαζί με τα δύο δαχτυλίδια που έφερε στο σώμα του αφαιρέθηκαν και μεταφέρθηκαν με επιτυχία στην έδρα του φορέαδιαχείρισηςώστε ναχρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Καλά τα νέα για τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Μεγάρου Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr