ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΈνταξη έργου εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου

Ένταξη έργου εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου

Ένταξη έργου εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για χρηματοδότηση το πολύπαθο έργο αναβάθμισης του βιολογικού Ναυπάκτου με τίτλο: Έργο εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθούν ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα επέκτασης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας εξυπηρέτησης 40.000 κατοίκων. Στην προτεινόμενη επέκταση προβλέπεται να εξυπηρετηθούν οι περιοχές Λυγιά, Ξηροπηγάδου, Αντιρρίου και Πλατανίτη.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη μονάδα έχει πραγματική δυναμικότητα δομικών έργων 25.000 ισοδύναμων κατοίκων. Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε την εξυπηρέτηση μόνο του κέντρου της πόλης, ενώ η επέκταση έχει πρόβλεψη για εξυπηρέτηση 40000 και πλέον κατοίκων.

Η ένταξη ενός απενταγμένου έργου, μια από τις μεγάλες πληγές του Δήμου, την οποία παραλάβαμε, δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία και προέκυψε μετά από συνεχείς επαφές και διαβουλεύσεις με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσιακούς παράγοντες. Χρηματοδοτικές δυσκολίες και αγκυλώσεις λόγω ΕΣΠΑ, καταγγελίες και δικαστικές διενέξεις ήταν μόνο κάποιες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Ωστόσο, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΜΕ. Ξεπεράσαμε τις αίολες καταγγελίες και αποδείξαμε ότι όλα γίνονται «με άρωμα νομιμότητας» στο έργο του βιολογικού Ναυπάκτου, πετυχαίνοντας την ένταξη και χρηματοδότηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την Ναυπακτία.

Μια από τις πληγές που κληρονομήσαμε κλείνει. Συνεχίζουμε με όραμα και με την ίδια όρεξη από τότε που αναλάβαμε. Αντιπαρερχόμεθα τις μομφές με τις πράξεις μας προβαίνοντας στην ένταξη του μεγαλύτερου σε προϋπολογισμό έργου της τελευταίας 15ετίας για τον Δήμο μας.

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες υδροδότησης της παραλίας του Γριμπόβου από τις πηγές του Νόβα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ