ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΕνστάσεις για τηλεπισκόπηση μέχρι 23 Νοεμβρίου – Αρωγός η Ένωση Αγρινίου

Ενστάσεις για τηλεπισκόπηση μέχρι 23 Νοεμβρίου – Αρωγός η Ένωση Αγρινίου

Ενστάσεις για τηλεπισκόπηση μέχρι 23 Νοεμβρίου – Αρωγός η Ένωση Αγρινίου

Αναρτήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα αποτελέσματα ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια της Βασικής Ενίσχυσης. Οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Αγρινίου για τεχνική υποστήριξη και πληροφόρηση

Σημειώνουμε ότι στην Ένωση Αγρινίου εντοπίσαμε τα προβλήματα επιλεξιμότητας αγροτεμαχίων και έγκαιρα, την περίοδο υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ενημερώσαμε τους παραγωγούς, οι οποίοι ταυτόχρονα υπέβαλαν σχετικές ενστάσεις, που εξετάστηκαν μάλιστα και εγκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους. Και σε ότι αφορά την τηλεπισκόπιση, για όσες περιπτώσεις έπρεπε να υποβληθούν αιτήματα αλλαγής την περίοδο των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με την απαραίτητη καθοδήγηση του Κέντρου Υποστήριξης Αγροτών και των στελεχών του ΚΥΔ της Ένωσης Αγρινίου, κατατέθηκαν τα αιτήματα. Η τηλεπισκόπηση, ωστόσο, η δορυφορική παρακολούθηση των καλλιεργειών δηλαδή, συνεχίστηκε και την περίοδο μετά το ΟΣΔΕ.

Για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν από εκείνη την περίοδο και μετά, αλλά και για τις περιπτώσεις παραγωγών που για διάφορους λόγους δεν είχαν απευθυνθεί στην Ένωση Αγρινίου και δεν είχαν υποβάλει αιτήματα αλλαγής, το Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη των ενδιαφερομένων παραγωγών, ώστε χωρίς καθυστερήσεις και σφάλματα στη διαδικασία, να υποβληθούν οι ενστάσεις και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απωλειών στις επιδοτήσεις. Όσον αφορά την επιλεξιμότητα και την τηλεπισκόπηση, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι απεικονίσεις γίνονται στη βάση παλαιών χαρτών, αφού το υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ανανεωθεί, παρά το γεγονός ότι ως κράτος μέλος της ΕΕ υπάρχει η υποχρέωση ανανέωσης ανά τριετία.

Σε πολλές περιπτώσεις οι χάρτες ξεπερνούν σε παλαιότητα ακόμη και τα έξι χρόνια, γεγονός που καθιστά δύσκολη την τεκμηρίωση από την πλευρά των παραγωγών. Φυσικά, η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει καταλογισμούς και πρόστιμα στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα κεντρικά μας γραφεία, στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η  κοινοποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών, από την ανάρτησή τους στο λογαριασμό του υπόχρεου στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στο πληροφοριακό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου είναι απαραίτητη η είσοδος στην εφαρμογή “Καρτέλα Αγρότη” https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login. Για να είναι δυνατή η είσοδός στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ στην επιλογή “ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ”. Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείοhttps://registration.dikaiomata.gr/user_registration/static/files/egxeiridio_online_xristi.pdf. Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2018 ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό. Επιπροσθέτως, ο ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποιεί με τη σχετική του ανακοίνωση ότι η ειδική εφαρμογή υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια της Βασικής Ενίσχυσης (BPS), θα λειτουργήσει έως 23/11/2018, με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων μείωσης λόγω ελέγχου.

Η εν λόγω εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στα κατά τόπους ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα ένστασης. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει την ΕΑΕ 2018 online, μπορούν να υποβάλουν ένσταση με τους κωδικούς του προσωπικού τους λογαριασμού εισερχόμενοι στη σελίδα https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/gaee2018/#/login στον κατάλογο επιλογής (menu) «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ».

e-ea.gr

Ο Μακρόν μίλησε στον Νίκο Αλιάγα για την ελληνική κρίση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr