Η Ένωση Αγρινίου στηρίζει την προσπάθεια για τη συγκέντρωση, ειδών για τους πλημμυροπαθείς

Συνεχίζεται αμείωτα η συγκέντρωση τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς. Η Ένωση Αγρινίου στηρίζει την προσπάθεια με παραχώρηση χώρου για τη συγκέντρωση των ειδών.

Με τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες Αγρινιώτες στο Δημαρχείο του Αγρινίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου Αγρινίου και πολλών ακόμη φορέων της πόλης, για παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς δημότες, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Η, χωρίς πρόσφατο προηγούμενο για την περιοχή ,βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου, “έπνιξε” στις λάσπες καλλιέργειες και αποθήκες, προκάλεσε όμως και μεγάλες ζημιές σε σπίτια, με δεκάδες κατοίκους του Αγρινίου, αλλά κυρίως της Τ.Κ. Ζευγαρακίου, της Κάτω Τραγάνας, του οικισμού Κλεισορρεύματα, του Καινουργίου και του Δοκιμίου να μην μπορούν πλέον να παραμείνουν σε αυτά.

Έπιπλα, οικοσυσκευές και άλλα είδη νοικοκυριού καταστράφηκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε άμεση ανάγκη βρίσκονται 100 νοικοκυριά των παραπάνω περιοχών, ενώ σε επιπλέον 200 τουλάχιστον σπίτια έχουν σημειωθεί ζημιές. Από τον δήμο Αγρινίου γίνεται καθημερινά διανομή 150 μερίδων φαγητού μέσω catering στις οικογένειες που επλήγησαν περισσότερο, ενώ ήδη έχουν διανεμηθεί οι πρώτες παρτίδες ειδών που συγκεντρώθηκαν από πολίτες του Αγρινίου για τις πληγείσες οικογένειες. Η Ένωση Αγρινίου, θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια που συνεχίζεται, παραχώρησε αίθουσα για τη συγκέντρωση των τροφίμων μακράς διαρκείας και των υπολοίπων ειδών που συγκεντρώνονται, ώστε να αποσυμφορηθούν οι αίθουσες του δημαρχιακού μεγάρου αλλά και για να διευκολυνθεί η διαδικασία της διανομής τους στους αποδέκτες. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος , υπεύθυνος για θέματα Πρόνοιας, κ. Κώστας Καλατζής, η συγκέντρωση τροφίμων θα συνεχιστεί για όσο υπάρχουν ανάγκες, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δηλαδή, ενώ επισημαίνει πως ήδη έχουν δοθεί τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν και η διανομή θα συνεχίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα: “Η συμμετοχή μέχρι σήμερα είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Μετά την άμεση ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα του δήμου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, η στήριξη προς τους συνδημότες που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα λίγες μετά, υπήρξε συγκινητική.

Η διανομή δεν σταματά, αφού, δυστυχώς, οι ανάγκες είναι πολλές και οι συνάνθρωποί μας και συνδημότες, κάτοικοι των γύρω χωριών, που χρειάζονται σήμερα την υποστήριξή μας είναι δεκάδες… Ευχαριστούμε τους Αγρινιώτες για την προσφορά και την αλληλεγγύη που έμπρακτα δείχνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, τους φορείς που στηρίζουν και προωθούν την όλη προσπάθεια, αλλά και την Ένωση Αγρινίου, που παραχώρησε τον χώρο του πρώην σούπερ μάρκετ “η Ένωση”, διευκολύνοντας κατά πολύ την όλη διαδικασία”, σημείωσε μιλώντας στην Ένωση Αγρινίου ο κ. Καλατζής. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου.

Κώστας Καραγκούνης: «Η Δικαιοσύνη ως Πυλώνας Ανάπτυξης»