Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά σε συρμό του μετρό στις ΗΠΑ

Πυρ μέσα σε συρμό του μετρό της Ατλάντα άνοιξε ένας άνδρας την Μ. Πέμπτη σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας άλλους τρεις προτού συλληφθεί από την αστυνομία στον επόμενο σταθμό. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Το επεισόδιο εκτυλίχτηκε σε συρμό της Μπλε Γραμμής περί τις 16:30, λίγο μετά την αναχώρησή του από έναν σταθμό στο δυτικό τμήμα της πόλης, δήλωσε ο Τζόζεφ Ντόρσεϊ, υπαρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της αρχής των μέσων μαζικής μεταφοράς (Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority, MARTA).

Ο Ντόρσεϊ ανέφερε ότι «Καθώς το τρένο βρισκόταν εν κινήσει, ο ύποπτος πυροβόλησε επανειλημμένα προς τα θύματα». Τα τρία πρόσωπα που τραυματίστηκαν εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ένας πέμπτος άνθρωπος υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλό του καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν απεγνωσμένα να απομακρυνθούν από τον οπλοφόρο.

Τόσο ο δράστης όσο και τα θύματα ήταν περίπου 30 ετών, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο της πόλης WGCL, επικαλούμενο μάρτυρες, ανέφερε ότι ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη στον σταθμό Ουέστ Λέικ και κατέσχεσε ένα όπλο, ανέφερε ο Ντόρσεϊ. Δεν έκανε καμιά εκτίμηση για τα κίνητρα του υπόπτου. Περιορίστηκε να πει ότι για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα.

Ο σταθμός Ουέστ Λέικ θα παραμείνει προσωρινά κλειστός.

efsyn.gr