Εμπιστοσύνη στην Αστυνομία γιατί σκληραίνει και το τοπικό έγκλημα

Η Αστυνομία στην περιοχή μας είναι κοντά στον πολίτη και έχει εμφανή παρουσία. Όσο αυτό είναι δυνατόν ασφαλώς.

Κάποια προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν είναι αποτέλεσμα κακής αναδιάρθρωσης και όχι κακών προθέσεων. Κυρίως στη Μακρυνεία και στις περιοχές που ανήκουν στο Δήμο Αγρινίου αλλά υπάγονται στη δικαιοδοσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης που εδρεύει στο Μεσολόγγι, υπάρχει εμφανές έλλειμμα αστυνόμευσης.

Σε γενικές γραμμές ο πολίτης δεν νιώθει απροστάτευτος. Όμως βλέπουμε συνεχώς το έγκλημα να σκληραίνει. Οι τέσσερις εγκληματίες που χτύπησαν άσχημα τα δύο αδέρφια μέσα στο σπίτι τους στο Καινούργιο με σκοπό την ληστεία, έδειξαν ότι και στο Αγρίνιο το έγκλημα μεταφέρεται μέσα στα σπίτια των πολιτών.

Ο τρόπος που έγινε η ληστεία ανησυχεί για την ασφάλειά του τον μέσο πολίτη. Οδηγίες σαν εκείνες που εξέδωσαν τα κεντρικά της Αστυνομίας, ότι πρέπει να… κοιμόμαστε όταν μπαίνουν μέσα στο σπίτι μας οι ληστές, μόνο θυμηδία προκαλούν.

Είμαστε σίγουροι ότι οι αστυνομικοί που όλοι γνωρίζουμε δεν συμφωνούν με τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Όχι γιατί πιστεύουν ότι πρέπει οι πολίτες να αμύνονται μόνοι τους όταν μπαίνουν οι ληστές στο σπίτι τους. Αλλά γιατί δεν βοηθά να ξέρει ο ληστής πως ο πολίτης έχει εκπαιδευτεί να μην κάνει τίποτε μέσα στο σπίτι του!

Έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα πάνω στο ζήτημα αυτό και μόνο η εμπιστοσύνη στην Αστυνομία μπορεί να κρατήσει ενωμένη την κοινωνία. Δηλαδή εκείνους που ζουν νόμιμα σε αυτήν.

Η στάση του Παναιτωλικού αναγνωρίζεται  από όλους