Εμβολιάστηκαν δωρεάν 250 ανασφάλιστα παιδιά

Προσπάθεια η μόνιμη συνεργασία του δήμου Αγρινίου και των φορέων του με τους Γιατρούς του Κόσμου για τον εμβολιασμό των παιδιών

 

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου ο εμβολιασμός των ανασφάλιστων παιδιών και μαθητών του δήμου Αγρινίου από τους Γιατρούς του Κόσμου. Η πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό είναι του «Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου» με την συμπαράσταση του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Κων/νος Καλαντζής δήλωσε «Για δεύτερη φορά το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Vodafone που είναι χορηγός εμβολιάζει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις από τους γιατρούς, ώστε να ελεγχθούν τα εμβολιαζόμενα παιδιά για κάθε τι που χρειάζεται για την υγεία τους. Ο στόχος είναι οι εμβολιασμοί αυτοί να γίνουν σε πιο μόνιμη βάση, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμπολίτες μας. Υπάρχει μεγάλη συμμέτοχη και γι αυτό δημιουργείται η ανάγκη οι Γιατροί του Κόσμου να ξανάρθουν Ευχαριστούμε την Vodafone σαν Δήμος Αγρινίου αλλά και τους Γιατρούς του Κόσμου. Όλες οι δομές του δήμου είναι πάντα ανοιχτές ώστε να βοηθήσουν»

Από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών η κα Χριστοφορούλα Λιάτσου δήλωσε « Είναι ο δεύτερος εμβολιασμός που συνδιοργανώσαμε, ενώ ο πρώτος είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Απο το πρωί υπήρχε συμμετοχή. Είναι σημαντικό τα παιδιά κυρίως να είναι εμβολιασμένα και να είναι ασφαλείς στα σχολεία. Επιφυλασσόμαστε σαν Δίκτυο και για άλλες δράσεις μετά το Πάσχα. Θέλουμε για ότι προβλήματα άμεσα και έμμεσα αφορούν μαθητές να ενημερωνόμαστε και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να δίνουμε λύσεις». OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκ μέρους της Vodafone ο Περιφερικός Διευθυντής Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ Γεράσιμος Στανίτσας δήλωσε «Η vodafone τα τελευταία δώδεκα χρόνια βρίσκεται κοντά στην κοινωνία μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου. Ανά την επικράτεια έχουμε εμβολιάσει τουλάχιστον 2.300 παιδιά και έχουμε περιθάλψει περίπου στα 15.000 παιδιά. Είναι ενέργεια και δράση που θα συνεχίσει και θα είμαστε πάντα δίπλα στην κοινωνία όσο μπορούμε να δίνουμε»

Η διεκδικήσεις του «Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου» είναι Η Πολιτεία να οργανώσει και να δώσει οριστική λύση μέσα από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, για διαρκή και ασφαλή εμβολιασμό όλων των πληθυσμιακών ομάδων και κυρίως την κάλυψη των ανασφάλιστων και των οικονομικά αδύνατων παιδιών. Να ενημερώσει με συστηματικό τρόπο τους ανασφάλιστους γονείς, για το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν σε Δημόσιες Δομές Υγείας και να προμηθεύονται δωρεάν τα εμβόλια των παιδιών τους. Να γίνεται το εμβόλιο «ΜΑΝΤΟΥ» οργανωμένα, σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του αρμόδιου τμήματος του Νοσοκομείου  Αγρινίου. Ο Δήμος ΑΜΕΣΑ να υλοποιήσει την υπόσχεσή του σε παλαιότερο Δημοτικού Συμβούλιο, περί εξεύρεσης κονδυλίου για εμβόλια παιδιών και έγκαιρα να προβεί στην αγορά εμβολίων,  που θα διατεθούν για τον εμβολιασμό παιδιών στο ΠΙΚΠΑ και στο Κέντρο Στήριξης Ρομα Αγρινίου, όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο και οξύνεται επιπλέον,  από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης πολλών μικρών παιδιών.

Κων/νος Χονδρός

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Σ» embol