Εκτός Λευκάδας ο αγώνας κυπέλλου Ελλάδος για τον Τηλυκράτη – Σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου στο πλευρό του (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το θέμα του γηπέδου και οι εργασίες που ξεκίνησε ο δήμος μετά από δύο σχεδόν χρόνια καθυστέρησης, ήταν η αφορμή για την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση μετά  από  αίτημα συμβούλων της αντιπολίτευσης παρουσία του προέδρου του Τηλυκράτη, Θανάση Καραγιάννη η οποία υλοποιούσε απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα.  Θυελλώδης η συνεδρίαση με σύσσωμη την αντιπολίτευση να κατηγορεί ευθέως τη δημοτική αρχή και κυρίως τον εντεταλμένο σύμβουλο, Σ, Πολίτη για εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην ιστορικότερη ομάδα του τόπου. Και όλα αυτά γιατί ο κ. Πολίτης, εντελώς ξαφνικά,  στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τις ομάδες για το που θα προπονούνται όταν κλείσει το γήπεδο για την αλλαγή του χλοοτάπητα και την εγκατάσταση αποστραγγιστικού (προσφάτως προέκυψε το αποστραγγιστικό), ανακοίνωσε ότι την επόμενη ημέρα κλείνει  το δημοτικό στάδιο της Λευκάδας. Οι άνθρωποι του Τηλυκράτη τον παρακάλεσαν  να ξεκινήσει ο εργολάβος μετά από 15 ημέρες τις εργασίες  μια και στις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει το αγώνα κυπέλλου που πέρασε στην επόμενη φάση με κλήρωση, οπότε θα ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον και εισιτήρια για την ομάδα … Ο κ. Πολίτης αρνήθηκε να κάνει αυτή την παραχώρηση και ανέλαβε από μόνος του , παρουσία όλων την πολιτική ευθύνη.   Χωρίς δεύτερη κουβέντα την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν οι εργασίες ψεκάζοντας με ειδικό υγρό το χορτάρι  ώστε άμεσα να ξεραθεί…ενώ του είχε ζητηθεί στη συνάντηση να υπάρξει ραντεβού μεταξύ του Δ.Σ.

Οι παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης με πρώτη αυτή της Μαριάνας Καρφάκη ήταν αιχμηρές και καταγγελτικές σε ότι αφορά την άρνηση της δημοτικής αρχής να κάνει παραχώρηση 15 ημερών ώστε ο Τηλυκράτης να παίξει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με ομάδα της Β Εθνικής κατηγορίας και σε περίπτωση που προκριθεί να διεκδικεί την πρόκρισή του στους ομίλους του κυπέλλου Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι φτάσαμε τέτοια εποχή που οι ομάδες έχουν ξεκινήσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, να γίνονται εργασίες μετά από μία  περυσινή αποτυχημένη μελέτη για τον χλοοτάπητα που οι προδιαγραφές του ήταν για γήπεδο… δίπλα στη θάλασσα όπου θα ποτίζονταν με θαλασσινό νερό…χωρίς αποστραγγιστικό σύστημα. Τώρα πως έγινε στην ίδια μελέτη με τον ίδιο προϋπολογισμό να ενταχθεί και το αποστραγγιστικό σύστημα (στο Νυδρί στοίχισε 20.000 ευρώ επιπλέον με δωρεά της οικογένειας Ριμπολόβλεφ) είναι κάτι που χρίζει διερεύνησης πράγμα που ανέδειξε και ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γληγόρης. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Θωμάς Καββαδάς ο οποίος μάλιστα προκάλεσε τον κ. Πολίτη σε ότι αφορά τις οπαδικές του προτιμήσεις. Από τη μεριά της δημοτικής παράταξης “Μαζί για την Λευκάδα”, του Βασίλη Αραβανή και ο κ. Ζουριδάκης και κυρίως η Ζωή Σκιαδά οι οποίοι είχαν διατελέσει αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και γνώριζαν πολύ καλά το καθεστώς αδειοδότησης των γηπέδων, στις τοποθετήσεις τους στάθηκαν κυρίως στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται στην ομάδα του Τηλυκράτη και τις συνέπειες αυτών λόγω του”διωγμού” της αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή  από την Λευκάδα.

Τη συζήτηση  έκλεισε ο δήμαρχος ο οποίος αφού είχε ενημερωθεί και  για την ανακοίνωση  της Γενικής Συνέλευσης του Τηλυκράτη, χαρακτήρισε την απόφαση ως πολιτική θέση που κάνει αντιπολίτευση στο δήμο. Δεσμεύτηκε όμως, ξεχνώντας όπως είπε την ανακοίνωση και αφού πήρε πάνω του όλη την ευθύνη της υπόθεσης να ενεργήσει ώστε να αδειοδοτηθεί το γήπεδο του Νυδριού για αγώνες Γ΄Εθνικής όταν θα είναι έτοιμος ο χλοοτάπητας.

lefkadapress.gr

lefkada1

lefkada

lefkada2

dimarxos-lefkadas

Νίκος Παππάς: «Μαύρο» στο Mega στις 20 Σεπτεμβρίου