Εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Ερώτηση-πρόταση για Νοσοκομείο και ΟΤΑ

 

Mετά την λήξη της συνεδρίασης για τα οικονομικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής και πριν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης σχετικά με θέματα που είχαν οριστεί να συζητηθούν, υπήρξε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ κ. Τραπεζιώτη προς το Σώμα.

Συγκεκριμένα έθεσε θέμα για τον ΕΝΦΙΑ εκφράζοντας κατηγορηματικά την αντίθεσή του και τόνισε πως “επιδιώκεται διείσδυση γερμανικών συμφερόντων σε ενέργεια, απορρίμματα και νερό. Υπάρχει και η επέμβαση Φούχτελ που ζητάει στοιχεία για τους δήμους. Αυτό προσβάλλει την τοπική αυτοδιοίκηση” ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι “πρέπει να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκφράζει την διαμαρτυρία του”. Ζήτησε παράλληλα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να υπάρξει συμμετοχή και από εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των δημοτικών υπαλλήλων.

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου που δήλωσε πως για το “σύνολο των θεμάτων δεν έχω αντίρρηση. Σχετικά με τον κ. Φούχτελ δεν μας έστειλε κάτι σχετικό με απογραφή. Θα λάβουμε υπόψη τις προτάσεις Τραπεζιώτη.”
Στην συζήτηση παρενέβη και ο κ. Διονυσόπουλος, από την παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ, που έθεσε ερώτημα σχετικά με τα αιτήματα των 10 φορέων αναφορικά με το Νοσοκομείο Αγρινίου και την επικείμενη συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Επίσης ζήτησε την μεταφορά των απόψεων του Δ.Σ στον Υπουργό Υγείας.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Στέλιος Μερμίγκης μίλησε για τα ζητήματα του νοσοκομείου όπως την μείωση των κρεβατιών της παιδιατρικής, τα κενά της καρδιολογικής κλινικής αλλά και τα 10 σημεία που έχουν καταθέσει οι φορείς της πόλης για ανάληψη δράσεων στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Άλκης Αποστολόπουλος