Εκτός ελέγχου η παραβατικότητα των Ρομά στο ΔΑΚ Αγρινίου – Ζητούμενο η αύξηση των περιπολιών και των ελέγχων στην περιοχή

Ανήμπορη εμφανίζεται η τοπική αστυνομία, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού (δεν μπορούμε να φανταστούμε πως οι λόγοι είναι άλλοι) και των αυξημένων μέτρων που λαμβάνονται αυτό τον καιρό στην πόλη του Αγρινίου, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, με την περιφρούρηση των εκδηλώσεων από δεκάδες αστυνομικούς, να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα που προκαλούν Ρομά στο ΔΑΚ που διαμένουν στον διπλανό οικισμό.

Όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το sinidisi.gr γυναίκα είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα ανήλικων, που κατάφεραν να της αφαιρέσουν έναν σταυρό και το κινητό της τηλέφωνο (για την ιστορία το συγκεκριμένο περιστατικό αν και καταγγέλθηκε δεν εξιχνιάστηκε μία περίπου εβδομάδα μετά) σήμερα Ρομά έσπασαν το παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου γυναίκας, που βρισκόταν στο κολυμβητήριο του σταδίου. Η Αστυνομία ενημερώθηκε και για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και πάλι συλλήψεις δεν έγιναν. Ούτε καν προσαγωγές! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περιστατικά είναι καθημερινά, με τους φύλακες στου ΔΑΚ να τρέχουν και να μην φτάνουν, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να μπορούν και να έχουν το δικαίωμα να παίξουν τον ρόλο της αστυνομίας. Ο ρόλος τους εξάλλου είναι εποπτικός και μόνο.

Το ζητούμενο είναι ένα και μόνο ένα. Ενίσχυση της αστυνόμευσης και αύξηση των ελέγχων στην περιοχή!

Διάρρηξη σε σπίτι ηλικιωμένου στο Παναιτώλιο