ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΗ έκθεση “Μεσολόγγι / Πολυτεχνείο – Πορεία προς την Ελευθερία” συνεχίζεται στη “Διέξοδο” μέχρι 26 Μαΐου

Η έκθεση “Μεσολόγγι / Πολυτεχνείο – Πορεία προς την Ελευθερία” συνεχίζεται στη “Διέξοδο” μέχρι 26 Μαΐου

Η έκθεση “Μεσολόγγι / Πολυτεχνείο – Πορεία προς την Ελευθερία” συνεχίζεται στη “Διέξοδο” μέχρι 26 Μαΐου

Μια εντυπωσιακή έκθεση που δεν πρέπει να χάσει κανείς

Οι Γιορτές Εξόδου της Ιερής Πόλης μπορεί να τέλειωσαν η έκθεση όμως «Μεσολόγγι/Πολυτεχνείο – Πορεία προς την Ελευθερία» που διοργάνωσε η «Διέξοδος» συνεχίζεται, στις αίθουσες του Ιστορικού της Μουσείου, μέχρι την Κυριακή των Εκλογών, στις 26 Μαΐου 2019.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκθεση που αποτελείται από εκατοντάδες μικρά κεραμικά (τερακότες) προσώπων που πραγματοποιούν την Έξοδο του Μεσολογγίου και από δεκάδες ξύλινα γλυπτά τοτεμικών μορφών σε υπερφυσικές διαστάσεις, φτιαγμένα από τα αποκαΐδια του Πολυτεχνείου που δεν αναπαύτηκαν στην τέφρα τους, που αρνήθηκαν να αποσυρθούν και να σιωπήσουν.

Έργα φτιαγμένα με πόνο ψυχής από τα χέρια του μεγάλου γλύπτη και ομότιμου καθηγητή της Σχολής καλών Τεχνών της Αθήνας, Θεόδωρου Παπαγιάννη, που συμπληρώνονται από εξαιρετικούς και ιδιαίτερης τεχνοτροπίας πίνακες της Σύνης Παπαγιάννη.

Η έκθεση λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ.

Για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε οργανωμένες ομάδες μαθητών ή για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η έκθεση λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδος, μετά απότηλεφωνική επικοινωνία, με την υπεύθυνη υποδοχής του Μουσείου (26310 51260).

Βραδιά αστρονομίας το Σάββατο στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr