Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας «απειλεί» την Δυτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο

Για μεταβολή των καιρικών συνθηκών από αύριο Σάββατο και από τα Δυτικά προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

*ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (10-02-2018)

Α) Από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Το βράδυ οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη. Τη νύχτα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (11-02-2018)

Α) Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το μεσημέρι η Δυτική Στερεά, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, η Ήπειρος και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Μέχρι το πρωί η Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.

Β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της Δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

Δυτική Ελλάδα: Μηχανή παρέσυρε έγκυο πεζή! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)