Εκπέμπουν SOS οι ΟΕΒ

Εκπέμπουν SOS οι ΟΕΒ

Σύσκεψη παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας για την καταγραφή και την προώθηση των προβλημάτων των εγγείων βελτιώσεων

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ΤΟΕΒ και τον ΓΟΕΒ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στα νέα γραφεία του οργανισμού στα Καραπανέικα. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ανάδειξη και καταγραφή των προβλημάτων και των υπόλοιπων θεμάτων που απασχολούν τους οργανισμούς, ώστε να τεθούν στην επερχόμενη Περιφερειακή σύσκεψη του Υπουργείου που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα σχετίζεται αποκλειστικά με το ζήτημα των εγγειοβελτιωτικών έργων και των προβλημάτων των Ο.Ε.Β.

Συνολικά 9 Πρόεδροι από ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας έθεσαν στον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και την έτερη κυβερνητική Βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία χρονίζουν και σχετίζονται με την παλαιότητα των έργων, την δυνατότητα είσπραξης από τους ΤΟΕΒ των εισφορών των παραγωγών, τις μεγάλες οφειλές των Ο.Ε.Β στην ΔΕΗ και το ΙΚΑ, την ένταξη των έργων στο ΠΑΑ, την τιμολόγηση του αρδευτικού νερού, την ενεργειακή αυτονόμηση των Ο.Ε.Β με κατασκευή ΑΠΕ και την αποστράγγιση.

Οι Βουλευτές κατέγραψαν ένα προς ένα τα προβλήματα που έθεσαν οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ, με τη δέσμευση να τεθούν στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να δοθεί λύση.

bitasΟ Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αχελώου Κώστας Βήτας τόνισε: «Η υπόθεση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλες οι εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες. Ελπίζουμε να ξεκινήσει το ΠΑΑ για να ενταχθούν κάποια έργα. Η ΔΕΗ πιέζει πως θα κόψει το ρεύμα, ενώ ήδη έχει κάνει κατάσχεση του λογαριασμού μας. Αγωνιούμε αν θα ξαναποτήσουμε του χρόνου».

sfirisΟ Διευθυντής του ΓΟΕΒ Αχελώου Βλάσης Σφυρής δήλωσε: «η αποστράγγιση είναι σε τραγικό σημείο. Το Λεσίνι, το Μεσολόγγι, η Κατοχή, το Ευηνοχώρι ζουν τραγικές καταστάσεις. Η Δ20 δεν θα μπορεί να αποστραγγίσει το Αγρίνιο, καθώς έχει διαρροές και πρέπει να γίνει άμεσα να επισκευαστεί. Όλοι μαζί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα. Η απόδοση των αντλιοστασίων ως προς την αποστράγγιση είναι στο 30%. Οι αντλίες έχουν σαπίσει».

Κώστας Χονδρός

«Ηλεκτρονικά μάτια» πάνω από τα δάση της Ζακύνθου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ