ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕκλογές ΕΝΠΕ: Άνετη εκλογή Κατσιφάρα – Κοντογιάννη – Δείτε τα αποτελέσματα

Εκλογές ΕΝΠΕ: Άνετη εκλογή Κατσιφάρα – Κοντογιάννη – Δείτε τα αποτελέσματα

Εκλογές ΕΝΠΕ: Άνετη εκλογή Κατσιφάρα – Κοντογιάννη – Δείτε τα αποτελέσματα

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εκλέχθηκε ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ. Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, με δεδομένο ότι οι 12 από τους 13 περιφερειάρχες προέρχονται από τη ΝΔ, εκλέχθηκε με άνεση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας οι ομιλίες των επικεφαλής των ψηφοδελτίων επικεντρώθηκαν κυρίως στο αναπτυξιακό ρόλο των Περιφερειών και το μεγάλο διακύβευμα της εποχής που είναι η μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση», Απόστολος Κατσιφάρας, εκτίμησε πως η κυβέρνηση, όπως και η προκάτοχός της, δεν θα τολμήσει να προβεί σε μεγάλες θεσμικές αλλαγές. Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι να φτιάξει «ένα περιτύλιγμα για να μην κάνει τίποτα» καταργώντας μόνο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο μεταξύ σάρωσε στις εκλογές της ΕΝΠΕ ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη, Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο κ. Κοντογιάννης, από τους οκτώ συνολικά υποψήφιους για το εποπτικό συμβούλιο, κατέλαβε την δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 138 ψήφους, ενώ ο πρώτος Βασίλης Ψαθάς, Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, έλαβε 156 ψήφους.

Πρόκειται σίγουρα για μία εξαιρετική καταγραφή η οποία αν μη τι άλλο αποδεικνύει την «ψήφο εμπιστοσύνης» προς το πρόσωπο του κ. Κοντογιάννη από δεκάδες συναδέλφους του.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr