ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕκδήλωση του Συνδέσμου Ε.Ν.Α.: 3ος πυλώνας ασφάλισης, τι είναι, τι σημαίνει και ποιες συνθήκες διαμορφώνει (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση του Συνδέσμου Ε.Ν.Α.: 3ος πυλώνας ασφάλισης, τι είναι, τι σημαίνει και ποιες συνθήκες διαμορφώνει (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση του Συνδέσμου Ε.Ν.Α.: 3ος πυλώνας ασφάλισης, τι είναι, τι σημαίνει και ποιες συνθήκες διαμορφώνει (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στο Αγρίνιο βρέθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις και στοιχεία αναφορικά με τη ραγδαία στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση

 

«Γνωριμία» με τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης, τι είναι, τι σηματοδοτεί και ποιες συνθήκες διαμορφώνει έκαναν την Τετάρτη το απόγευμα οι πολίτες του Αγρινίου. Μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ε.Ν.Α. (Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών) προσκεκλημένοι του οποίου ήταν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers S.A. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Δημήτρης Γαβαλάκης, οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν βάσει πραγματικών αριθμών πόσο αναβαθμισμένη και αξιόπιστη θέση διαθέτει η ιδιωτική ασφάλιση στην Ευρώπη και όχι μόνο, αλλά και την στροφή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, παρά την κρίση, από τους έλληνες στην ιδιωτική ασφάλιση.

Τα ποσοστά πως πολιτών που συνάπτουν ιδιωτική ασφάλιση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, είναι μεγάλα, ενώ η εδραίωση της κρίσης τα τελευταία χρόνια στη ζωή των Ελλήνων αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση. Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου παρουσίασε ποσοστά αύξησης τόσο στο κομμάτι της ιδιωτικής ασφάλισης και το συνταξιοδοτικό, όσο και της νοσοκομειακής ασφάλισης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «ο τρίτος πυλώνας είναι η ιδιωτική ασφάλιση. Με μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο συνταξιοδοτικό που ουσιαστικά γνωρίζουμε πως μετά το 2022 σε αναλογία 2,2 εργαζόμενους με 1 συνταξιούχο, είναι φανερό ότι και οι συντάξεις θα μειωθούν και δεν θα αλλάξουν ουσιαστικά τα πράγματα. Θα έλεγα μάλιστα πως το συνταξιοδοτικό σύστημα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Μια λύση είναι η ιδιωτική ασφάλιση που εμείς προτείνουμε να γίνει με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς θα πρέπει να σκεφτούμε τις προϋποθέσεις που έχουν οι άνθρωποι. Να έχουν δηλαδή μια αξιοπρεπή σύνταξη. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη να γίνει και στην χώρα μας. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και του δεύτερου πυλώνα που είναι τα επαγγελματικά ταμεία, όπως και του τρίτου, που μπορούν να δώσουν τις δυνατότητες στον κόσμο που σήμερα ανησυχεί για τα γεράματά του. Παρά την ύφεση είχαμε τεράστια αύξηση των πωλήσεων νοσοκομειακών προγραμμάτων που έφτασε μέχρι και το 40%. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το συνταξιοδοτικό. Η κρίση στο συνταξιοδοτικό φέρνει κόσμο στις ιδιωτικές ασφάλειες. Να θυμίσουμε ότι στην Ευρώπη ο δεύτερος και τρίτος πυλώνας αποτελούν σχεδόν το 70% των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων».

Στη εκδήλωση του Συνδέσμου Ε.Ν.Α. εκτός από ενδιαφερόμενους πολίτες παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Χριστίνα Σταρακά και Γιάννης Λύτρας και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ε.Ν.Α. Γιώργος Τσιαβίκος.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση” 

ekdilosi-ena (5)

ekdilosi-ena (6)

ekdilosi-ena (1)

ekdilosi-ena (2)

ekdilosi-ena (3)

ekdilosi-ena (4)

Αγρίνιο: Διέρρηξαν οικία 56χρονης την ώρα που… κοιμόταν!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr