Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας & το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου διοργάνωσε εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση με θέμα: «Σύγχρονες Αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου στην πρώην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η οστεοπόρωση είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα τον περιορισμό της αυτονομίας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η πρόληψη πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος κάθε φορέα υγείας που θα συμβάλλει περισσότερο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο δράσεις: Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο χθες στο Κοινωνικό Ιατρείο πρωί και απόγευμα και την ενημερωτική εκδήλωση στην οποία ο ορθοπεδικός Νεκτάριος Ψειμάδας μίλησε για τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση και η υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» Ελένη Λιόντου που μίλησε για το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα.

osteoporosi (1)

osteoporosi (2)

osteoporosi (3)

osteoporosi (4)

osteoporosi (5)

osteoporosi (6)

osteoporosi (7)

«Ἀθωνιτῶν τήν καλλονήν» – Βυζαντινή μουσική εκδήλωση στo Μεσολόγγι