Εκδήλωση για τα 40 χρόνια Νέας Δημοκρατίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στο Αγρίνιο
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια Νέας Δημοκρατίας
Πλήθος επισήμων στην κομματική εκδήλωση

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας με καλεσμένο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Η πολιτική εκδήλωση, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή, καθώς έδωσαν το παρών πλήθος επισήμων. Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν οι δύο Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας εκλεγμένοι με τη Νέα Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Βασιλάκος, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Φαρμάκης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Σύρρος και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αγρινίου, Φώτης Τσόλκας.

Πριν την πολιτική εκδήλωση, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου με τον κ. Παπαναστασίου, ο οποίος του εξέθεσε κάποια ζητήματα που απασχολούν την πόλη, όπως η κατάργηση της 132 Πτέρυγας Μάχης και το οδικό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα δίνοντας όμως έμφαση και στην μεταποίηση. Ο κ. Δένδιας από πλευράς του δεσμεύτηκε ότι θα ενασχοληθεί με τα ζητήματα αυτά, για τα οποία δήλωσε γνώστης.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση μιας ώρας, ακολούθησαν ομιλίες από όλους τους επισήμους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην 40χρονη ιστορία του κόμματος, σκιαγραφώντας τις ιδεολογικές καταβολές και την στάση που τήρησαν οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα προβλήματα της χώρας. Με τη σειρά του ο κ. Δένδιας άφησε παράμερα τα χαρτιά με την ομιλία του και μίλησε «από καρδιάς», όπως είπε, απευθυνόμενος σε ένα «οικογενειακό περιβάλλον». Στον σύντομο λόγο του, αποτύπωσε το ιδεολογικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι έρχεται το τέλος του Μνημονίου, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα στην Αριστερά, εναντίον των οποίο είπε ότι με το σύνθημα «Νόμος και Τάξη» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε «ιδεολογική νίκη».

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα ακολουθήσει στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας «Συνείδηση»

Κώστας Καρακώστας