Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου: Απόφαση – σωτηρία για τους δανειολήπτες

Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου: Απόφαση – σωτηρία για τους δανειολήπτες

 

Διέγραψε το 62% της συνολικής οφειλής δανειολήπτριας με μηνιαίο εισόδημα 55 ευρώ!

Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου: Απόφαση – σωτηρία για τους δανειολήπτες

Τι γίνεται με τα «κόκκινα» δάνεια και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

 

 

Δύο ακόμη πολύ σημαντικές αποφάσεις εκδόθηκαν με βάση το νόμο Κατσέλη. Τις υποθέσεις υποστήριξε ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης. Η πρώτη περίπτωση εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου. Πρόκειται για δύο συζύγους εκ των οποίων ο άνδρας άνεργος ενώ η γυναίκα του εργάζεται ως καθαρίστρια σε ταχυφαγείο στη Ναύπακτο με εισόδημα… 55 ευρώ το μήνα! Το ζευγάρι έχει 3 παιδιά, φοιτητές και τα τρία και ως εκ τούτου τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

Το ζευγάρι όφειλε σε δύο τράπεζες τα εξής ποσά:

2.183 ευρώ στην Εθνική, 140.000 ευρώ στον Οργανισμό Εργατικής κατοικίας για στεγαστικό δάνειο. Το Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να καταβάλλουν στις τράπεζες για 24 χρόνια το ποσό των 55.000 ευρώ συνολικά, αφού δέχθηκε πως πρόκειται για δανειολήπτες που έχουν οικονομική αδυναμία. Φυσικά διασώζεται η κύρια κατοικία τους στη Ναύπακτο. Το Δικαστήριο ουσιαστικά διέγραψε χρέος 88.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 142.965 ευρώ που όφειλε η οικογένεια (ποσοστό διαγραφής οφειλής 62%).

Ο Χρήστος Λιαρομάτης
Ο Χρήστος Λιαρομάτης

Το δικηγορικό γραφείο του κ. Λιαρομμάτη χειρίστηκε άλλη μία σημαντική υπόθεση για λογαριασμό 56χρονης γυναίκας, διαζευγμένης με συνολική οφειλή σε τρεις τράπεζες 90.377 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση το Ειρηνοδικείο Πατρών «απαγορεύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ρύθμισης κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσας.

Το Δικαστήριο έκρινε πως λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας της, δεν έχει τη δυνατότητα καταβολής στους πιστωτές της ούτε ένα ευρώ, και όρισε ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ καταβολές για περίπου 18 μήνες, οπότε και θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση. Ο κ. Λιαρομμάτης μίλησε για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» δηλώνοντας ότι: «το Δικαστήριο ερμήνευσε ορθά το νόμο Κατσέλη και απέδωσε δικαιοσύνη. Επειδή πολλά ακούγονται τελευταία θα ήθελα να πω ότι ο νόμος Κατσέλη υφίσταται κανονικά. Απλά κάποιες τροποποιήσεις έχουν γίνει. Πρόκειται για μια ασπίδα προστασίας για τους δανειολήπτες».

Τι γίνεται με τα «κόκκινα» δάνεια και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Την ίδια στιγμή σύμφωνα πάντα με τον κ. Λιαρομμάτη, χιλιάδες δάνεια καθημερινά πέφτουν στα χέρια ξένων funds με τις τράπεζες να είναι ξεκάθαρα κερδισμένες, αφού γεμίζουν με ζεστό χρήμα. Από την άλλη χαρακτήρισε ως παράνομη την ενδεχόμενη διαδικασία πραγματοποίησης πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο καθώς παραβιάζεται η αρχή της δημοσιότητας, ενώ δεν αποκλείεται σε περίπτωση που εφαρμοστεί να στοχεύει στην παύση των κινητοποιήσεων και των μπλόκων που κάθε Τετάρτη πραγματοποιούν πολίτες ενάντια στους πλειστηριασμούς σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε:

Δυτική Ελλάδα: Το αλκοόλ υπαίτιο για 1 στα 3 θανατηφόρα στις γιορτές!