ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΕγκαίνια της μόνιμης συλλογής «προσφορά – Ι»

Εγκαίνια της μόνιμης συλλογής «προσφορά – Ι»

Εγκαίνια της μόνιμης συλλογής «προσφορά – Ι»

Εγκαίνια της μόνιμης συλλογής «προσφορά – Ι»

Ο Δήμαρχος Αγρινίου εγκαινίασε την μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης με τίτλο «προσφορά – Ι». Πρόκειται για ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης που αποτελείται από, περίπου, 120 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής και φωτογραφίας και  θα ολοκληρωθεί σε τρείς εκθέσεις.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι υπερήφανος που παρουσιάζουμε στους Αγρινιώτες  το ένα τρίτο της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης. Είναι προίκα για τον Δήμο και αποτελεί τιμή που, τόσοι σπουδαίοι καλλιτέχνες και οι οικογένειές τους, μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους. Θέλω, στο σημείο αυτό, να αναγνωρίσω, ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την σύσταση της Πινακοθήκης. Συνεχίστηκε με τον αγώνα του Χρήστου Γαρουφαλή για την συγκέντρωση των προσφορών.Νιώθω υπερήφανος  γιατί οι Αγρινιώτες που ζουν μακριά καταλαβαίνουν ότι κάτι γίνεται στην πόλη, ότι δημιουργούμε εξωστρέφεια. Είναι καιρός να αγωνιστούμε όλοι  για τα σπουδαία που μπορούμε  να πετύχουμε μαζί. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να ευχηθώ αυτή να είναι μόνο  η αρχή μιας σημαντικής πολιτιστικής περιόδου για την πόλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Υπ.Ενέργειας: Επιδοτήσεις 9 εκατ. σε 150 δήμους για ΣΒΑΚ – Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr