ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΈγγραφο βόμβα από Αγγελή στην Προανακριτική – Το FBI δεν ανέφερε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη Novartis

Έγγραφο βόμβα από Αγγελή στην Προανακριτική – Το FBI δεν ανέφερε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη Novartis

Έγγραφο βόμβα από Αγγελή στην Προανακριτική – Το FBI δεν ανέφερε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη Novartis

Ένα σημαντικό έγγραφο του FBI το οποίο δείχνει ότι από το 2017 ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής είχε ενημερώσει την εισαγγελία Διαφθοράς τουλάχιστον πως δεν έχει στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis κατέθεσε ο ίδιος στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στο έγγραφο που είναι έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ οι αμερικανικές αρχές απαντούν σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους θέτει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.

Το FBI απαντά ότι έχει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς γιατρών και φθάνοντας στο τελευταίο ερώτημα που αφορά πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν συμπεριλήφθηκε στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν και ήταν στην κατοχή της κυρίας Τουλουπάκη.

Είχαν βάλει την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»

Ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε ακόμα απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή για το πως βγήκε το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν»: «Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «Είσαι καλά; Βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο».

Ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε ακόμα στην Προανακριτική: «Όλες τις συζητήσεις για την κυρία Τουλουπάκη τις κάναμε με την κυρία Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε ότι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου «καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο». Και τότε μου είπε η Παπασπύρου ότι άλλαξε η γραμμή. «Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετά». Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει λεπτομέρειες για την σχέση Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε: «Η Τουλουπάκη ήταν το παιδί του Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελία Πρωτοδικών».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα