Σάλος με το έγγραφο διευθύντριας αλυσίδας σούπερ μάρκετ προς τους εργαζόμενους: «Να χαμογελάτε που έχετε δουλειά» (ΔΕΙΤΕ ΕΓΓΡΑΦΟ)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαρροή εσωτερικού εγγράφου που υπογράφεται από Περιφερειακή Διευθύντρια των σούπερ μάρκετ των My Market, η οποία ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή έχουν δουλειά. Η διευθύντρια απαιτεί, μεταξύ άλλων, χαμογελαστούς εργαζόμενους γιατί «πληρώνονται στην ώρα τους, ακόμα κι αν παίρνουν 300 ευρώ».

Μάλιστα, η διευθύντρια κάνει σαφές στους εργαζόμενους ότι οι αποδόσεις τους σε… χαμόγελα προς τους πελάτες θα αξιολογηθούν από «μυστικό επισκέπτη» που θα επισκεφθεί τα καταστήματα εντός του μήνα.

Το έγγραφο έγινε γνωστό από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας documentonews.gr.

Η εταιρία επιβεβαίωσε το έγγραφο, παίρνοντας όμως αποστάσεις. Σε ανακοίνωσή της η My Market κάνει λόγο για ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό, που δεν συνάδει με την φιλοσοφία της.

Το έγγραφο της περιφερειακής διευθύντριας προς τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ έχει ως εξής:

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

Επειδή έχετε δουλειά

Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

Επειδή πληρώνεστε για αυτό

Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων»

Η επίσημη ανακοίνωση των My Market

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το συγκεκριμένο και μεμονωμένο περιστατικό δεν εκφράζει και δε συνάδει με την κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10700 εργαζομένων της εταιρείας. Οι άνθρωποί μας ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα – και μετά από την συγχώνευση με τη Βερόπουλος – ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

thebest.gr

Δυτική Ελλάδα: Έτοιμα τα άρματα για την μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού (ΔΕΙΤΑ ΦΩΤΟ)