Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την κατασκευή της νέας γέφυρας της Τέμπλας (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκαταστάθηκε την Μεγάλη Τρίτη ο εργολάβος στην γέφυρα της Τέμπλας, που συνδέει τον Βάλτο με την Δυτική Ευρυτανία. Πρόκειται να κατασκευαστεί νέο γεφύρι 130 μέτρα από το ιστορικό γεφύρι της Τέμπλας σε στενό σημείου του ποταμού Αχελώου που δεν ξεπερνά τα 55 μέτρα.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε τον Μάρτιο του 2017 και η υπογραφή της σύμβασης τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Η πρόβλεψη είναι πως η κατασκευή θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 7 μηνών. Στο πλαίσιο των έργων προβλέπεται και η κατασκευή πεζοδρομίου από την πλευρά του ιστορικού γεφυριού της Τέμπλας με σκοπό την αναβάθμισή του.

Στην περιοχή και την ώρα της εγκατάστασης του εργολάβου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός καθώς και ο Ευρυτάνας περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Λάμπρος Τσιτσάνης.

Γέφυρα Τέμπλας – Μάρτιος 2018

Δυτική Ευρυτανία – Γέφυρα Τέμπλας. Τα νερά της Λίμνης Κρεμαστών έχουν καλύψει την περιοχή. Είναι ακόμα θολά λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων αλλά αυτό δεν πτοεί τους κατοίκους των γειτονικών χωριών που έχουν έρθει να ψαρέψουν. Ο Θανάσης Παπαδήμος βόσκει τα ζώα του δίπλα στη λίμνη. Το τοπίο θα αλλάξει σύντομα καθώς μια καινούργια γέφυρα θα κατασκευαστεί δίπλα στην παλιά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Gepostet von Ευρυτανία – Ταξιδεύοντας am Dienstag, 27. März 2018

Νέα πρόστιμα από το Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου & το ΑΤ σε επιχειρήσεις