ΕΦΚΑ Αγρινίου: Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε το Σωματείο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας στις 21 Μαρτίου, τα μέλη του σωματείου προβαίνουν σε σειρά κινητοποιήσεων με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών και συγκεκριμένα την παρατεταμένη ανεργία που αντιμετωπίζει, το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας, των χαμηλών μεροκάματων και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Μετά την προ ημερών κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ χθες το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ Αγρινίου στην Εθνική Οδό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ντουντούμης τόνισε στη «Σ»: «Πάγιο αίτημά μας είναι τα «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, η αναγνώρισή τους και η διανομή τους. Είναι ένσημα των οικοδόμων που τα έχουν πληρώσει. Δεν πέφτουμε στην παγίδα που μας πλασάρουν, ότι τα ένσημα αυτά είναι πληρωμένα από τους εργοδότες. Θέλουμε την αναγνώρισή τους και την διανομή τους ώστε πολλοί συνάδελφοι να καλύψουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν, καθώς μιλάμε για εκατομμύρια ένσημα».

Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας, επιτροπή της Ένωσης Οικοδόμων και Εργαζομένων στα συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας, παρέδωσαν στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους.

Αυτές είναι:

  • Έκτακτο επίδομα για τις γιορτές του Πάσχα
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διαρκεί η ανεργία
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Μείωση των τιμολογίων ΔΕΗ, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμία διακοπή των παροχών αυτών για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου το διάστημα της ανεργίας χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Να επανδρωθούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς για την ανασφάλιστη εργασία.

OIKO (1)

OIKO (2)

OIKO (3)

OIKO (4)

OIKO (5)

OIKO (6)

Κώστας Χονδρός

Διαγνωστικές εξετάσεις: Τι αλλάζει από αύριο