«Έφυγε» από την ζωή ο Χρήστος Καψάλης! Θρήνος στο ελληνικό χάντμπολ

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 59 ετών, ο Χρήστος Καψάλης, ένα από τα πλέον ενεργά στελέχη του ελληνικού χάντμπολ, με σπουδαίο έργο τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό.

Ο εκλιπών συνετέλεσε μεταξύ άλλων Β’ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ, πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball, ενώ από το 2008 έως το 2015 ήταν πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τεράστια η συμβολή του και στον Φίλιππο Βέροιας, όπου υπήρξε Γενικός Γραμματέας, συνδέοντας το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου, από το πρώτο Κύπελλο Ανδρών το 1985, τον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1993, τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ το 2003, έως και το Κύπελλο του 2007. Επί των ημερών του, ο σύλλογος κατέκτησε συνολικά, σε επίπεδο Ανδρών 8 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα.

Ήταν επίσης από τους βασικούς παράγοντες στο σχέδιο ανάπτυξης που έκανε τον Φίλιππο παντοκράτορα έως και σήμερα στις μικρές ηλικίες με 39 τίτλους σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων και Μίνι αγόρια, κορίτσια).

Με απόφαση της ΔΕΠ/ΟΧΕ στη μνήμη του Χρήστου Καψάλη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, σε όλα τα παιχνίδια των Εθνικών πρωταθλημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ

«Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην ΕΟΕ, Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης και σύσσωμο το προσωπικό της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην γυναίκα του Κατερίνα, τα παιδιά του Σοφία, Γιάννη, καθώς και σε όλη την οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας. Καλό ταξίδι Χρήστο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.Το ελληνικό χάντμπολ θα σε ευγνωμονεί πάντα για την πολύτιμη προσφορά σου».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

A’ ΕΣΚΑΒΔΕ – Νότιος όμιλος: Αργοναύτες – Γ.Ε. Αγρινίου 39-52